Ултрасите на Севиля реагираха гневно на трансфера на Рамос

19:00
Ултрасите на Севиля реагираха гневно на трансфера на Рамос

Изглежда, че най-крайните фенове на Севиля не са простили на Серхио Рамос въпреки прошката, която той поиска заради поведението си към привържениците на тима по време на периода си в Реал Мадрид. От “Бирис Норте”, които са ултрасите на андалусийския клуб, публикуваха изявление, в което остро разкритикуваха ръководството за това, че върна бранителя обратно на “Рамон Санчес Писхуан”.

“Като ултраси на Севиля от почти 50 години насам, искаме да изразим нашето несъгласие с тези, които са предложили този трансфер. Не сме водени нито от омраза, нито от гняв, а от любов и гордост към нашия клуб и неговите история и фенове. Смятаме, че самото предложение за този трансфер предполагаше липса на уважение към ценностите, които са ни направили големи като клуб, към символите и легендите, които са защитавали нашата емблема, както и към хилядите севилци, които са страдали от презрението на този играч в миналото. Според нас този трансфер облагодетелства повече интересите на едни директори, които не разбират това, което прави Севиля голям клуб, и които гледат своите лични и/или финансови интереси. Ние не сме като тях и винаги ще подкрепяме Севиля, но не и тези, които го петнят със своите решения.

Вярваме, че севилизмът трябва да има памет и гордост, да анализира ситуацията и самостоятелно да стига до свои собствени заключения. На нас като група това ни е пределно ясно и въпреки че знаем, че всеки ден все по-малко от нас поставят ценностите ни над финансите, това е нещо, което не подлежи на обсъждане за “Бирис Норте”. (…) Нека никой не го забравя: Севиля сме ние (ВСИЧКИ привърженици), а не тези, които от една ложа се излягат на кресло, за да могат да продължат да живеят за сметка на Севиля”, се казва в част от изявлението на фен-групировката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация