Бразилия поднесе една от най-големите изненади на световното по баскетбол

18:47
Бразилия поднесе една от най-големите изненади на световното по баскетбол

Националният отбор на Бразилия сътвори чудо в първия си мач от втората фаза на Световното първенство по баскетбол. "Селесао" победи един от фаворитите за спечелването на титлата Канада с 69:65 (16:13, 11:24, 18:15, 24:13) в "Индонезия Арена", Джакарта.

По този начин положението в група "L" става повече от интересно, тъй като всеки един от отборите - Бразилия, Канада, Латвия и Испания, в момента се намира с актив от три победи и една загуба. Тази статистика означава, че в понеделник (3 септември) драмата ще е огромна и ще се заформят своеобразни осминафинали. Тогава Бразилия ще играе срещу Латвия, а Испания срещу Канада.

Двата състава тръгнаха оспорвано и селекцията на Густаво Конти дори поведе след края на първия период при 16:13. След това обаче "кленовите листа" направиха чудесна втора част, най-вече заради отигравания на лидера на тима Шей Гилджъс-Алекзандър. На почивката двата отбора се прибраха при 37:27 в полза на канадците. 

След впечатляваща стрелба за три точки на Лукас Диас третата четвърт отиде при "селесао" за 52:45. Последва нова размяна на кошове, но към средата на финалния период Бразилия водеше. В един от драматичните моменти Лу Дорт вкара тройка, но за десети от секундата изпусна сирената. Всичко приключи със светкавичен пробив на Яго дос Сантос, след който Бразилия вече можеше да празнува геройския си подвиг при 69:65.

Бруно Кабокло записа дабъл-дабъл от 19 точки и 13 борби, а Гуи Сантош отбеляза 10 точки и 3 борби.

23 точки и 5 борби отидоха на сметката на звездата на Оклахома SGA, но дори и те не бяха достатъчни за "кленовите листа".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация