Ман Юнайтед бърза за Амрабат

18:04
Ман Юнайтед бърза за Амрабат

Манчестър Юнайтед работи по сделката за привличането на Софиан Амрабат от Фиорентина преди затварянето на трансферния прозорец в петък, твърдят “Атлетик” и “Манчестър Ивнинг Нюс”. “Червените дяволи” са свързвани с полузащитника от седмици, но до този момент повечето авторитетни източници твърдяха, че няма конкретни разговори между страните. Мароканският национал има договор до лятото на 2024-а година, като “виолетовите” имат опция за удължаването му с допълнителен сезон.

От Фиорентина бяха поставили цена на Амрабат около 30 милиона евро, но впоследствие различни източници твърдяха, че те са склонни да намалят драстично своите изисквания. В последните дни пък се появиха информации, че с наближаването на затварянето на трансферния прозорец на “Артемио Франки” са склонни дори да дадат играча под наем със задължителна опция за откупуването му догодина.

Това се налага, тъй като Манчестър Юнайтед има сериозни проблеми с харчовете си поради притеснения да не наруши правилата на финансовия феърплей на УЕФА. На “Олд Трафорд” таяха надежди да генерират повече приходи с продажби на свои футболисти, което обаче до голяма степен не се получи. “Червените дяволи” са свързвани още с Райън Гравенберх от Байерн (Мюнхен) и Пиер-Емил Хьойберг от Тотнъм. Интересно допълнение е, че мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг е работил с всеки един от тримата играчи в предишни периоди.

Междувременно самият Софиан Амрабат е изваден от състава на Фиорентина вече повече от седмица и нито тренира, нито пътува за двубоите със своите съотборници. Така ще бъде и утре, когато "виолетовите" ще гостуват на Рапит (Виена) в двубой от плейофната фаза на Лигата на конференциите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация