Ман Юнайтед може да остане без Онана за един месец

17:37
Ман Юнайтед може да остане без Онана за един месец

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана изненадващо попадна в списъка с повикани играчи в националния отбор на Камерун за предстоящата квалификация с Бурунди за Купата на африканските нации на 12-и септември. Тази повиквателна  към стража идва неочаквано и може да се счита като жест и опит за подобряване на отношенията между него и селекционера Ригоберт Сонг. 

“Всичко зависи от него. Той знае какво трябва да направи. Част е от съставам защото е направил правилните неща. Той е един от най-добрите вратари и вратата за него е винаги отворена. Никога не съм проблем с него. Днес сме щастливи от завръщането му в състава,” отговори Сонг на въпрос по повод повиквателната към вратаря.

Онана има общо 34 двубоя с екипа на “непобедимите лъвове” и бе сред избраниците за Световното първенство в Катар, но тогава игра само в първия двубой срещу Швейцария. Впоследствие бе оставен извън състава за мача със Сърбия и в крайна сметка освободен от лагера на тима поради дисциплинарни проблеми, като неофициалната версия бе за скандал със селекционера Сонг. На 23 декември Андре Онана обяви, че слага край на международната си кариера и повече няма да играе за националния отбор. 

Наскоро тази позиция бе потвърдена, но сега е твърде възможно да има ново развитие по въпроса. Евентуалното му завръщане в националния тим може да се окаже голям проблем за Манчестър Юнайтед, тъй като турнирът за Купата на африканските нации ще се проведе между 13 януари и 11 февруари и поне в част от него “червените дяволи” няма да могат да разчитат на своя титулярен вратар. 

Очаква се днес или утре на "Олд Трафорд" да успеят да привлекат стража на Фенербахче Алтай Байъндър, който има пет мача за националния отбор на Турция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация