Новакът Лутън не оказа почти никаква съпротива на Челси

00:43
Новакът Лутън не оказа почти никаква съпротива на Челси

След забележително представяне на Рахийм Стърлинг отборът на Челси срази новака Лутън с 3:0 у дома в мач от третия кръг на Висшата лига. Това е първа победа за столичани в официален двубой под ръководството на новия мениджър Маурисио Почетино. Стърлинг беше над всички, след като вкара първите два гола в 17-ата и 68-ата минута, а след това в 75-ата асистира на Николас Джаксън за третото попадение, което пък е и дебютно за новия нападател със синята фланелка.

Халфът на Челси Енцо Фернандес удари греда при 1:0. “Шапкарите” имаха само една сериозна опасност, като тя дойде в 61-вата минута, но тогава вратарят Роберт Санчес спаси.

Досега лондончани имаха равенство (1:1 срещу Ливърпул) и поражение (1:3 срещу Уест Хам), докато новаците в елита вече са с две загуби след онова 1:4 от Брайтън на старта.

Рекордната за британския пазар покупка Мойсес Кайседо беше титуляр за домакините. Еквадорецът беше единственият нов футболист в сравнение със стартовия състав от дербито с Уест Хам миналата седмица. Отсъстваше получилият травма Карни Чуквуемека. 

В състава на Лутън действаше бившият халф на Челси Рос Баркли. Титуляри бяха още привлеченият от Манчестър Юнайтед Таит Чонг и преотстъпеният от Манчестър Сити Иса Каборе.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" започна с очакван натиск на Челси и положенията не закъсняха. В първите седем минути Рахийм Стърлинг имаше две възможности, като при втората вратарят Камински имаше късмет, че топката попадна точно в него. 

От третия опит обаче Стърлинг не сгреши и Челси излезе напред - 1:0. Това стана в 17-ата минута, когато нападателят слаломира между трима футболисти на Лутън и с прецизен удар не даде шанс на вратаря.

След това гостите успяха да поизравнят играта и шансовете пред футболистите на Почетино секнаха за дълго време. Така до края на полувремето не се случи нищо интересно. 

Втората част започна с пропуск на Бен Чилуел, който в 50-ата минута нахлу в наказателното поле фронтално срещу вратаря, но не стреля, а реши да подава към Стърлинг, с което атаката беше провалена, защото пасът му беше пресечен. В следващата атака пък Камински отрази силен шут на Николас Джаксън.

Домакините вече създаваха положения с лекота и в 55-ата Енцо Фернандес нацели страничната греда. 

Едва в 61-вата минута отборът на Лутън успя да притесни съперника, след като Райън Джайлс нанесе точен изстрел от опасна близост, но Роберт Санчес успя да отрази, макар да имаше и лек рикошет.

Веднага обаче Стърлинг напомни, че е на терена, като беше в основата на още два шанса за Челси, които обаче не доведоха до гол. 

Бившият състезател на Манчестър Сити все пак успя да вкара още веднъж, след като в 68-ата завърши атака след пас на Мало Густо - 2:0.

Стърлинг продължи да блести и в 75-ата направи перфектна асистенция към Джаксън за 3:0. 

Това беше краят на спора и до края не се случи почти нищо за отбелязване. Идната сряда Челси стартира участието си в турнира за Купата на лигата с домакинство на АФК Уимбълдън от втория кръг. След това предстои нов двубой на "Стамфорд Бридж" - срещу Нотингам Форест в Премиър лийг (2 септември).

Лутън пък вече се насочва към първите си домакинства на реконструирания си стадион - срещу Джилингам за Купата на лигата във вторник и срещу Уест Хам за първенство следващия петък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация