Верстапен отново намекна за оттегляне от Формула 1

15:56
Верстапен отново намекна за оттегляне от Формула 1

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви в интервю за нидерландския вестник De Telegraaf, че все повече и повече има колебания дали си заслужава да бъде част от Формула 1. Изказването на нидерландеца идва на фона на все по-разрастващия се календар на шампионата, който догодина ще включва общо 24 състезателни уикенда.

Сезонът ще започне с два последователни старта в Бахрейн и Саудитска Арабия, които ще бъдат последвани от четири поредни самотни състезания в Австралия, Китай, Япония и Маями. Втората половина на кампанията пък ще включва няколко серии от по три поредни уикенда, включително последните шест кръга, които ще бъдат групирани в две серии от по три старта.

„Притеснявам се за спорта, който винаги съм обичал. Все още го обичам, но само в определена степен. Не съм твърдо против промените, както много хора смята. Но според мен тези промени трябва да са полезни за Формула 1.

„Защо трябва да променяме нещо, които винаги са били добри? Смятам, че традиционната квалификация е добър формат, не всичко трябва да се върти около парите.

„Хората ще си кажат, че не трябва да се оплаквам, защото правя много пари. Но аз говоря за здравето и изживяването на всички, които работят в падока. Мисля, че сме твърде натоварени и пропускаме други важни неща от живота. Понякога се чудя дали си заслужава.

„Нямам предвид само пътуванията, но и всички допълнителни неща, които правим. Четвъртъците могат да са много дълги, особено, ако имаме ангажименти извън пистата. Сумарно на година губят един месец само за маркетинг. Отделно е работата в симулатора и други. В дадени моменти усещам, че това вече не ми доставя удоволствие“, каза Верстапен, чийто договор с Ред Бул изтича в края на 2028 година.

Той също така коментира и възможността да се оттегли от спорта, ако Ред Бул обърка тотално колата при въвеждането на новите правила през 2026 година.

„Нещата трябва да са много зле, за да се случи това. Не очаквам да сме много назад с този страхотен екип, който имаме. Но в този спорт всичко е възможно. Всичко ще зависи от очакванията, но да, не се виждам да карам три години в средата на колоната. По-скоро бих си седял вкъщи да правя нещо друго. Но отново, не очаквам това да се случи“, заяви нидерландецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация