Верстапен: Беше трудно, имахме много проблеми

23:34
Верстапен: Беше трудно, имахме много проблеми

Технически проблеми извадиха и двамата пилоти на Ред Бул от състезанието за Гран При на Бахрейн, с което се откри сезон 2022 във Формула 1. Така „Биковете“ си тръгват от „Сахир“ с нулев актив, въпреки че бяха на път да вземат поне 30 точки.

Кошмарът на Ред Бул започна 12 обиколки преди края на състезанието, когато Макс Верстапен се оплака по радиото, че има проблеми със сервото на своя волан. Неговите затруднения се разраснаха след рестарта седем тура преди края, като в крайна сметка това доведе до отпадането му от второто място.

Вторият пилот на „Биковете“ - Серхио Перес пък напусна надпреварата в последната обиколка. Мексиканецът имаше повреда в своя двигател, който просто изгасна на първия завой, което доведе до завъртането му. Печеливши от драмите на Ред Бул бяха Карлос Сайнц, който завърши втори, въпреки че през цялото състезание бе зад Верстапен и Люис Хамилтън, който стигна до неочакван подиум след много трудния уикенд за Мерцедес.

„Все още не знаем какво и защо точно се случи, но определено проблемът се появи когато сложих новите гуми и потеглих. Просто не можех да завивам, а проблемите ставаха по-големи с увеличаването на скоростта, имаше някакво забавяне в реакцията на колата. Така всеки път когато завивах минаваше време преди нещо да се случи.

„След това и рестартът ми беше много слаб. Исках да дам рано газта, но не успях да изправя колата защото воланът беше заседнал. Беше трудно, имахме много проблеми. Разбира се не искахме такъв завършек на първия уикенд.

„Темпото ни не беше невероятно. По някаква причина балансът не беше толкова добър, колкото беше в петък. Трябва да разберем защо това се случи. Имаме да анализираме много неща ако трябва да сме честни. 

„Загубихме много точки само в един уикенд, това наистина не е добре. Знам, че не съм вън от битката с едно отпадане, но предпочитам да бях взел поне 18 точки. Да, винаги има възможност да отпаднеш, но смятам, че на това ниво, с толкова много информация за работата на двигателя и колата, това не трябва да се случва“, каза Верстапен.

От Ред Бул ще имат много малко време да анализират проблемите си от Бахрейн, тъй като сезон 2022 във Формула 1 продължава още следващата седмица с Гран При на Саудитска Арабия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация