Тен Хаг: От Хари зависи колко ще играе през сезона

23:01
Тен Хаг: От Хари зависи колко ще играе през сезона

Решението на Хари Магуайър да откаже трансфер в Уест Хям и да остане в Манчестър Юнайтед не е проблем за мениджъра на “червените дяволи” Ерик тен Хаг. По принцип бившият капитан е твърда резерва в сметките на нидерландеца и на “Олд Трафорд” се надяваха да вземат пари за него, но англичанинът реши, че ще се бори за мястото си.

“От Хари зависи колко ще играе през сезона - заяви Тен Хаг. - Тук съм вече от година насам и Магуайър е наясно какво искам от един централен защитник и какво да очаква от мен. Знам, че той може да се справи и многократно съм го казвал. Но от него зависи да го покаже на терена. Става дума за характер и да ме убеди, че може да се справи, когато получи своя шанс. Щастлив съм, че той е тук при нас, защото се нуждаем от силен състав. Разполагаме с четирима централни защитници, а с Люк Шоу стават петима. Предстоят ни 50-60 мача, а и всички от тях са национали. Ето защо е хубаво, че Магуайър е тук.”

Наред с това мениджърът потвърди, че се преговаря с Джони Еванс за това той да остане в Юнайтед за целия сезон. 35-годишният защитник изкара лятната подготовка с отбора и взе участие в някои от контролите.

За Тен Хаг обаче като цяло тимът му не се нуждае от още нови футболисти това лято. “Добре сме на всички позиции, но все пак сме Манчестър Юнайтед и винаги ще се стремим да се подобряваме. Когато се появи възможност на пазара, ще действаме. Но и вярвам, че с наличните играчи сме готови да преследваме целите си”, оптимист е мениджърът.

Иначе наставникът посочи по-успешно представяне като гост като една от целите пред отбора през кампанията: “Трябва да сме по-решителни при двубоите на чужд терен, за да печелим повече точки в тях. Имаме основата за това. По-скоро в случая става дума за характер.”

В края Тен Хаг не отговори по същество на въпрос за бъдещето на Мейсън Грийнууд, за когото има вариант да бъде върнат в състава, след като делото срещу него беше прекратено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация