С много труд Манчестър Юнайтед си заслужи трите точки срещу Уулвърхямптън

00:01
С много труд Манчестър Юнайтед си заслужи трите точки срещу Уулвърхямптън

Манчестър Юнайтед стартира успешно новия сезон в Премиър лийг по отношение нa резултата в първия си мач, след като "червените дяволи" надделяха с 1:0 над Уулвърхямптън на "Олд Трафорд". Отборът на Ерик тен Хаг не оправда очакванията и в големи периоди от мача бе надигран от своя съперник, който създаде по-добрите възможности за гол. Гостите обаче пропуснаха шансовете си, като веднъж гредата ги спря, а няколко пъти и Андре Онана трябваше да се намесва. Въпреки това "червените дяволи" демонстрираха ефективност и в 76-ата минута Рафаел Варан бе точен с глава, с което донесе трите точки на домакините. В добавеното време имаше и дискусионна ситуация, при която гостите претендираха за дузпа за нарушение на Онана, но такава не бе отсъдена. 

Новите попълнения на "червените дяволи" Андре Онана и Мейсън Маунт направиха официални дебюти за 20-кратния шампион на Англия. Тратата покупка - Расмус Хойлунд, не бе групата заради контузия в гърба. Бившият капитан Хари Магуайър, който е пред трансфер в Уест Хам, остана на пейката за началото. Алехандро Гарначо започна като титуляр, а Маркъс Рашфорд бе на върха на атаката на домакините. Аарън Уан-Бисака беше предпочетен пред Диого Далот отдясно на отбраната. 

Уулвърхямптън се раздели с Юлен Лопетеги дни преди началото на новия сезон. На мястото му незабавно бе назначен Гари О'Нийл. Мат Дохърти, който се завърна в клуба от Атлетико Мадрид, остана на пейката. Нелсон Семедо започна като десен бек. Матеус Куня, Пабло Сарабия и Педро Нето действаха в атака. Жоао Гомеш бе титуляр в халфовата линия.

Домакините не успяха да наложат очаквания натиск през първото полувреме и Жозе Са имаше малко работа преди почивката. В 11-ата минута Рашфорд получи извеждащо подаване и нахлу в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да преодолее стража на гостите. Освен че Уулвърхямптън не позволяваше напрежение пред вратата си, "вълците" създадоха две опасни ситуации в средата на полувремето. В 26-ата минута Куня се измъкна от трима играчи на Юнайтед и подаде към Сарабия отляво на наказателното поле, но ударът на последния премина встрани. В 33-ата минута гостите бяха още по-близо. Отново Куня се справи добре и преодоля Мартинес, след което стреля силно, но топката премина на сантиметри от целта. 

Едва в края на полувремето Юнайтед успя да наложи известен натиск. В 38-ата минута Шоу проби отляво и центрира ниско. Са опита да избие, но не го направи добре. Въпреки това Нунеш изпревари Гарначо и предотврати опасността. Минута след това домакините имаха претенции за дузпа, след като Уан-Бисака центрира отдясно, а Рашфорд засече с глава, след което топката срещна ръката на Доусън. Ръцете на бранителя обаче бяха в естествена позиция, така че сигнал не последва, а и ВАР не се намеси. В добавеното време на първата част Нунеш сгреши и подари топката на Антони, който пусна към Рашфорд. Доусън и Килман обаче блокираха с общи усилия. При последвалия корнер Варан се извиси и засече, но не успя да намери целта.

На почивката Тен Хаг замени Мартинес, който имаше жълт картон и действаше доста припряно, с Линдельоф.

Юнайтед не започна добре и втората част. В 49-ата минута Уулвърхямптън пропусна страхотна възможност да поведе на "Олд Трафорд". Нунеш проби през центъра и продължи към Сарабия, чието подаване към далечната греда бе отклонено от Нето към Куня. Варан и Онана не успяха да се намесят, но от три метра бразилецът нацели дясната греда.

Юнайтед отговори. Антони прехвърли излезлия необмислено напред Са, но Доусън изчисти от голлинията. В 56-ата минута отново Куня премина като на парад през зашитата на Юнайтед и стреля от 20-ина метра, но Онана изби.

Уулвърхямптън продължи да изглежда като по-опасният отбор. Ерик тен Хаг опита да промени статуквото, заменяйки Мейсън Маунт и Алехандро Гарначо с Джейдън Санчо и Кристиан Ериксен.

В 72-рата минута Педро Нето пропусна още една добра възможност за гостите. За пореден път Куня проби през центъра, след което пусна надясно към Хуан, който потърси подаване по земя. Шоу направи шпагат, но топката стигна до Нето. Португалецът имаше свободен коридор да стреля от около 11 метра, но прати топката право в ръцете на Онана.

На фона на събитията на терена, Юнайтед нелогично взе аванс в 76-ата минута. Бруно Фернандеш изостри едно продължително нападение с прехвърлящ пас в наказателното поле към Уан-Бисака, който с едно докосване центрира към Варан. Французинът засече с глава отблизо за 1:0.

Уулвърхямптън натисна в търсене на изравнителен гол, но на два пъти Андре Онана се намеси добре. Първо новият страж на Юнайтед спаси удар от малък ъгъл на Силва, а след това отново Силва получи възможност да стреля от по-чиста позиция от няколко метра, но Онана блокира с крак.

Натискът на Уулвърхямптън стана още по-сериозен в края, но защитата на Юнайтед издържа, В добавеното време гостите можеха да получат дузпа, след като Онана излезе неразчетено да боксира топката и без да играе с нея връхлетя върху Калайджич. Рефертън Саймън Хупър обаче реши, че нарушение няма, а и ВАР не прецени, че е нужно да го коригира. Това означваше, че Манчестър Юнайтед все пак стартира с победа. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация