Клоп: Няма какво да кажа за Кейседо и Лавия. Трансферният бизнес е такъв

22:40
Клоп: Няма какво да кажа за Кейседо и Лавия. Трансферният бизнес е такъв

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че настоящият трансферен прозорец е доста по-труден за „нормалните клубове“, които не могат да догонят тези, които разполагат с безкрайни финансови ресурси. Днес мърсисайдци привлякоха третото си ново попълнение за това лято в лицето на Ватару Ендо и въпреки че през миналата седмица Ливърпул не успя да спечели битката с Челси за Мойсес Кайседо и Ромео Лавия, Клоп твърди, че е доволен от трансферния прозорец до момента. Германецът обаче намекна, че до затварянето на пазара може да има и още входящи трансфери на „Анфийлд“.

„Аз съм от Германия и гледам много мачове от Бундеслигата. Харесвам Ватару от самото начало, след като започна в Щутгарт. Миналата седмица бе трудна за нас. Можехме да продължим да имаме проблем или да намерим решение за него. Може Ендо да не е много висок, но има изключителен отскок. Много е добър във въздуха и изобщо в защита. Умен е тактически. Добър футболист с голямо сърце и желание. Няма какво да кажа за Кейседо и Лавия. Трансферният бизнес е такъв. Понякога се получава, понякога не. Не знам все още дали Ендо ще може да играе още утре. Ще видим.

Повече изходящи трансфери няма да има. През този прозорец научих много неща. Относно това дали ще има още входящи трансфери, мога да кажа, че има още време и ще разгледаме възможностите.

Има много неща, които са различни през тази година. Някои клубове имат различен начин да правят трансферите и някак си се получава. Трудно е да ги настигнем, бидейки нормален клуб. Просто е така. Саудитска Арабия не прави нещата по-лени. В Китай опитаха нещо такова, в САЩ все още опитват да го правят. Безкрайните пари създават проблем. Би било страхотно, ако някой намери решение. Стана по-трудно, но не е трудно да се убедят играчите да дойдат в Ливърпул. Просто трябва да сте сигурни, че избирате правилните футболисти. В момента аз наистина съм доволен от нашия трансферен прозорец. Ще продължим да търсим и да се опитваме да взимаме най-добрите решения за клуба. Няма да използваме парите или нещо подобно за извинение. Ние правим нещата по нашия начин и сме готови да се борим.

Липсваше ми атмосферата на „Анфийлд“. Сигурен съм, че хората ще бъдат развълнувани да ни видят, така че трябва да използваме и това. Трябва да сме готови и да се борим. Това искам да видя.

Салах имаше супер седмица от гледна точка на тренировките. Надявам се да пренесе това в мача. Нищо повече не се е случило след реакцията му при смяната срещу Челси. Няма какво повече да кажа.

Дебютите на Собослай и Мак Алистър? Дом беше особено впечатляващ. Неговата трудоспособност до последната минута беше огромна. Да поддържаш такова интензивно ниво е специално. Мака бе много добър на малки пространства и можеше да създаде каквото си пожелае. Представи се много добре и в защита.

Стефан Бейчетич и Тиаго Алкантара са много близо до завръщане, но все още не са напълно готови“, заяви Клоп на пресконференцията си преди утрешното домакинство срещу Борнемут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация