Нови искри между Жоао Феликс и Атлетико Мадрид

16:22
Нови искри между Жоао Феликс и Атлетико Мадрид

Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс е заплашил клуба с разтрогване на своя договор, който е до лятото на 2027 г., твърди La Sexta.

Както е известно, Феликс е в обтегнати отношения с наставника Диего Симеоне, заради което през пролетта беше преотстъпен в Челси. Сега той отново не попада в плановете на “дюшекчиите”, но все още не му е намерен нов отбор въпреки интереса на Барселона към него.

Според информацията търпението на португалския национал се е изчерпало в понеделник, когато той остана резерва при домакинската победа с 3:1 над Гранада, но така или иначе беше освиркван от феновете на тима. Младият талант не искал да се стига до прекратяване на договора, като предпочитал мирно разрешаване на конфликта си с клуба, но въпреки това неговото обкръжение проучило тази възможност.

От El Desmarque пишат, че в Атлетико приели заканата на своя футболист с насмешка, заявявайки му, че ако наистина разтрогне едностранно контракта помежду им, той ще трябва да плати на клуба своята откупна клауза в размер на 350 млн. евро.

В Mundo Deportivo пък направиха справка в правилата на ФИФА, като според тях освиркванията от страна на феновете не са основателна причина за скъсване на договор. Също така Феликс е изиграл над необходимия брой мачове за клуба (10% за цял сезон), при който може да разтрогне без последствия. Ако той го направи неправомерно, не само, че ще трябва да плати обезщетение за оставащите четири години от договора, но и ще се наложи да изтърпи 4-месечно наказание без право на участие в мачове на клубно ниво.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация