Успешно начало на сезона за Атлетико Мадрид

01:45
Успешно начало на сезона за Атлетико Мадрид

Мемфис Депай влезе като резерва и вкара изключително красив гол, с който помогна за победата на Атлетико Мадрид над Гранада в последния мач от първия кръг в Ла Лига. Домакините се наложиха с 3:1, макар че трябваше доста да се потрудят за трите точки. Резултата на "Сивитас Метрополитано" откри Алваро Мората преди почивката. В 63-ата минута Саму изравни, но малко след това дойде бомбеният шут на Депай, който върна аванса на Атлетико. Дълбоко в добавеното време се разписа и Маркос Йоренте.

От новите попълнения на Атлетико в титулярния състав се появи само Сесар Аспиликуета, който оформи триото в защита заедно с Марио Ермосо и Стефан Савич. В предни позиции Диего Симеоне избра Антоан Гризман и Мората. По двата фланга започнаха Яник Ферейра-Караско и Маркос Йоренте.

"Дюшекчиите" стартираха агресивно, но Гранада се бранеше добре. Още в 6-ата минута капитанът на домакините Коке получи контузия и на неговото място влезе младата надежда Пабло Бариос. Мората беше доста изнервен и на няколко пъти се спречка със съперникови футболисти. Испанският национал имаше първата възможност за гол, но не успя да засече с глава меко центриране на Караско.

Родриго Де Пол пропусна следващото положение пред вратата на Андре Ферейра, но като цяло до почивката Атлетико игра доста вяло и не намираше начин да се справи с компактно действащия тим от Андалусия. В 45-ата минута опит за центриране на Йоренте се превърна в удар, но Ферейра внимаваше. В самия край на полувремето Хесус Вайехо отклони топката в краката на Мората и този път опитният нападател беше безпощаден - 1:0.

Втората част започна с добра намеса на Ян Облак, който парира удар с глава на Саму. Младокът продължи да тормози защитата на Атлетико, която вече беше от четирима след влизането на Чаглар Союнджу вместо Тома Льомар. В 62-ата минута Караско се предовери на техниката си и загуби топката пред наказателното поле. Последва пас на Гонсало Вияр към Саму и дебютно попадение на нападателя в Ла Лига.

Не мина много време и Атлетико отново излезе напред. Союнджу постави началото на атака, която премина през Караско, а Депай не се поколеба да шутира от над 25 метра и Андре Ферейра само изгледа как топката се забива под напречната греда. Гостите не се отказаха и опитаха да се доберат до равенство, но им беше трудно срещу опитния състав на Симеоне, който пусна в игра борбените Саул Нигес и Анхел Корея.

В края на срещата контрите на Атлетико доведоха до поредица от чисти положения. Като по чудо резултатът се запази непроменен до последните секунди, когато Корея проби в наказателното поле, няколко защитници на гостите не можаха да го спрат, а Йоренте се възползва от суматохата и хладнокръвно реализира за финалното 3:1. 

Мадридчани единствени на старта вкараха три гола и по този начин оглавиха класирането. В следващия кръг хората на Симеоне ще имат тежко гостуване на Бетис, а Гранада ще търси първи точки в домакинството си на Райо Валекано.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация