Сериозни пропуски лишиха Левски от победата срещу Беер Шева

22:34
Сериозни пропуски лишиха Левски от победата срещу Беер Шева

Отборът на Левски пропусна да победи Апоел Беер Шева насред Израел в първата среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят на стадион “Търнър” авърши 0:0 и всичко ще се реши на "Георги Аспарухов". Пред около 9 000 зрители насред пустинята Негев, столичани имаха три чисти положения пропуснати от Рикардиньо, Уелтон и Роналдо, а в последната секунда удар на Ивелин Попов се удари в гредата. Определено българите трябва да съжаляват, че не взеха предимство преди срещата на "Герена", където ще разчитат на своите фенове, за да стигнат до победа, която би ги изпратила в плейоф срещу Айнтрахт (Фракфурт). Реваншът е на 17 август.

Бившите собственици на Левски Майкъл Чорни и Тодор Батков бяха в ложата на "сините", заедно с Наско Сираков, Даниел Боримиров и Емил Велев.

Наставникът на “сините” Николай Костов заложи на вратата на Пламен Андреев. Пред него в защитата, в отсъствието на Кристиан Димитров и Жереми Петрис, действаха Марин Петков, който бе изненадващо десен бранител, Келиан Ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунам. В халфовата линия бяха Андриан Краев, Дарлан и Асен Митков. В предни позиции пък стартира бразилското трио Уелтон - Роналдо - Рикардиньо.

За домакините Елянив Барда пусна като титуляри на вратата Офир Марсиано, а пред него в защитата Абу Абаид, Мариано Барейро, капитанът Мигел Витор и Елдер Лопеш. В халфовата линия действаха Роей Гордана и Шай Елиас. Малко пред тях бе Гай Бадаш, а по крилата се подвизаваха Константин Паун и Кристофър Петерсон. На върха на атаката пък бе полският таран Патрик Климала.

Както е известно, УЕФА наложи наказание на Левски и привържениците на тима нямаха право да пътуват за Израел. Все пак малка част фенове, които живеят в Тел Авив и част от спонсорите на тима бяха настанени в сектора за гости.

Домакините, които са подкрепяни мощно от своите фенове отправи три удара, но без да затрудни Андреев. Левски се опитва да задържа и разигра топката. По-опитният израелски тим изпусна първата си добра възможност в 11-ата минута, когато Петерсон не успя да засече остро центриране в празната врата на гостите.

"Сините" отвърнаха с два много неточни удара на Цунами с глава и от над 22 метра, които минаха далеч от рамките на вратата. Петков получи удар и трябваше лекарският щаб да се намеси в 28-ата минута. 

В 30-ата минута голям пропуск направи Рикардиньо, който след грешка на домакините остана фронтално срещу вратата, но изстрелът му бе избит в ъглов удар от защитник.

В 34-ата минута Марин Петков падна на земята и даде знак, че няма да може да продължи и бе заменен от Патрик-Габриел Галчев, който загряваше вече 7-8 минути. Секунди по-късно Хосе Кордоба получи жълт картон, а при последвалото центриране Галчев изби с глава преди противников играч да стреля от няколко метра.

Голям пропуск на Уелтон лиши Левски от предимство в резултата. Това се случи в 40-ата минута, когато Рикардиньо го изведе майсторски зад отбраната и бързият Уелтон стреля над гредата, когато бе останал фронтално срещу Марсиано. Три минути след това Уелтон проби отлично и намери Митков, чийто изстрел бе избит пред вратата, а при добавката Галчев стреля над вратата.

Секунди преди края на първата част Роналдо не успя да спре топката на няколко метра от вратата и вместо да стреля моментално пропусна отлична възможност за българите.

Третият бразилец в синята атака Роналдо също се отличи със сериозен пропуск в началото на втората част. Той стреля силно с глава от пет метра след центриране на Митков, но Марсиано с отличен рефлекс изби. 

Йоан Стоянов и Антонио Сефер влязоха за домакините в 60-ата минута.

Елиас създаде първата опасност пред Андреев след паузата. Той нахлу мощно по дясното крило и стреля силно, но топката мина покрай лявата греда на гостите. Краев пък стана вторият играч с жълт картон за Левски.

Костов пусна в игра Асми Фадига и Джавад Ел Джемили. Стоянов в 81-ата минута опита да изненада Андреев с най-опасния изстрел на домакините, но Андреев с крак изби. Последва добра контраатака на "сините", но ударът на Ел Джемили бе спрян от бранител.

След спорно положение за фал Пламен Андреев трябваше да избива над горната греда в 85-ата минута. Ивелин Попов влезе в последните минути на мястото на Рикардиньо, който видимо се измори.

Буквално в продължението на мача Ивелин Попов финтира противник и стреля от над 20 метра, като последва рикошет, а топката кацна на горната греда. Това бе четвърти много сериозен шанс пропуснат от Левски.

АПОЕЛ БЕЕР ШЕВА 0:0 ЛЕВСКИ

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация