Сериозно предизвикателство за Левски в пустинята Негев

06:04
Сериозно предизвикателство за Левски в пустинята Негев

Левски гостува на израелския Апоел (Беер Шева) в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата на стадион “Турнер стейдиъм” насред пустинята Негев е със стартов час 20:30 часа и ще бъде ръководен от португалеца Мигел Ногейра.


“Сините” стигнаха до срещата, след като в предишната фаза на турнира се справиха със северномакедонския Шкупи. В първия мач с Скопие българите спечелиха с 2:0, а в реванша в София играчите на Николай Костов победиха с 1:0. От своя страна израелците отстраниха икономично литовския Паневезис. Минимален успех 1:0 като домакин, и 1:1 при визитата в Балтика.


Наставникът на Левски ще трябва да се справя без двама от основните си футболисти, които няма да могат да вземат участие в мача заради контузия. Жереми Петрис и Кристиан Димитров не пътуваха за Израел и ще принудят Костов да прекроява защитата. По всяка вероятно вместо тях в отбрана ще действат Патрик Габриел Галчев и Келиан Ван дер Каап.


Домакините също имат проблеми, като преди няколко дни се стигна бой в съблекалнята. Двама от основните футболисти - Рамзи Сафури и Шей Елиас са стигнали до сблъсък в съблекалнята. След разследване е станало ясно, че първият е виновен за инцидента и е наказан дисциплинарно, което автоматично води до липсата му в срещата. На пресконференцията преди двубоя Николай Костов заяви, че според него Сафури е най-добрият футболист на Апоел и е доволен, че няма да играе срещу “сините”.


Израелците на два пъти в историята си са се изправяли срещу български отбори, като и в двата случая се поздравяват с успех. През сезон 2017/18 Апоел играе срещу Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В Беер Шева срещата завършва с победа 2:0 на домакините, а в Разград Лудогорец е близо до обрат и пълен успех, но в крайна сметка след победа с 3:1 за “орлите”, израелците продължават напред заради гол на чужд терен. През 2021/22 Апоел се изправя срещу Арда в Лига Европа и във втория квалификационен кръг печели убедително с 4:0 като домакин и 2:0 като гост.


Левски от своя страна само веднъж се е изправял срещу израелски съперник в Европа. През сезон 2003/04 “сините” имат за противник Апоел (Рамат Ган) и печелят с 1:0 като гост с попадение на Борислав Димитров и 4:0 като домакин с голове на Георги Чиликов, Георги Иванов, Саша Симонович и Ниого Демба-Нирен.


Вероятни състави:


АПОЕЛ: Марсиано, Стоянов, Тиби, Витор, Шалом, Абаид, Барейро, Гордана, Петерсон, Паун, Климала


ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Асен Митков, Дарлан Мендеш, Роналдо, Уелтон, Рикардиньо


Стадион: "Търнър", Беер Шева 
Съдия: Мигел Ногейра (Португалия) 
Начало: 20:30 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация