Барселона спечели трофея "Жоан Гампер"

23:38
Барселона спечели трофея "Жоан Гампер"

Барселона спечели с 4:2 двубоя за трофея "Жоан Гампер" срещу Тотнъм. Двата тима сътвориха зрелище на "Естадио Олимпико", като гостите дълго време водеха в резултата, но допуснаха обрат в края.

Головото шоу стартира още в 3-тата минута, когато Рафиня изведе Роберт Левандовски в близост до вратата и той с удар от воле бе точен за 1:0.

Тотнъм обаче направи обрат след два гола на Оливер Скип. В 24-ата минута изстрел на Джовани Ло Селсо се отби от гредата и Скип вкара при добавката. След това в 36-ата минута Иван Перишич центрира елегантно отляво и отново Скип с глава порази вратата за 1:2.

Този резултат се задържа дълго време, но в края на мача Барса се развихри и изкова победата си. Първо в 81-вата минута Ламин Ямал напредна отдясно и подаде успоредно на голлинията за Феран Торес, който засече отблизо да 2:2.

В 90-ата минута Ансу Фати получи извеждащ пас от Торес и хладнокръвно реализира за 3:2.

Крайното 4:2 оформи Ез Абде, който бе намерен на добра позиция в пеналта от Фермин Лопес и без забавяне прати топката в мрежата.

Така Барселона спечели трофея "Жоан Гампер" за 46-и път в историята си. Това бе последна проверка и за двата тима, които през уикенда стартират новия сезон, съответно в Ла Лига и Премиър лийг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация