Милан с трета поредна загуба в американските спаринги, Барса надви "росонерите" (видео)

07:47
Милан с трета поредна загуба в американските спаринги, Барса надви "росонерите" (видео)

Барселона се наложи с 1:0 над италианския гранд Милан в контролна среща от предсезонната си подготовка в САЩ. Единственото попадение в срещата на "Аледжиант Стейдиъм" в Невада вкара Ансу Фати в 55-ата минута. За Милан поражението е трето поредно в контролите. Преди това тимът на Стефано Пиоли отстъпи на Ювентус и Реал Мадрид, макар и поражението от „бианконерите“ да дойде след равенството в редовното време и изпълнение на дузпи. "Блаугранас" пък победи Реал Мадрид и японския Кобе, а отстъпи на Арсенал.


Каталунците излязоха с доста променен състав, в който като титуляри излязоха резервният вратар Иняки Пеня,  Ориол Ромеу и Маркос Алонсо. В стартовия състав на "росонерите" започнаха новите попълнения Лофтъс-Чийк и Пулишич, който в атака си партнираше с Жиру и Леао.


Преди почивката пропуски за Барселона направиха Фермин Лопес и Маркос Алонсо, а Фикайо Томори пропиля най-добрата възможност за Милан. В началото на втората част шут на Рафаел Леао от границата на наказателното поле мина покрай вратата на испанците, а в 55-ата минута Ансу Фати се разписа с хубав удар с десния крак. Пет минути преди края Левандовски стреля неточно, след като се освободи елегантно от защитник. Милан можеше все пак да изравни в 90-ата минута, но Пиер Калулу с глава не намери целта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация