Лудогорец допусна обрат срещу Астана (видео)

19:09
Лудогорец допусна обрат срещу Астана (видео)

Лудогорец продължи с лошото си представяне в евротурнирите през този сезон след поражение с 1:2 при гостуването си на Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Сонко Сундберг откри резултата в 34-ата минута, но с попадения на Жарко Томашевич (40) и Марохин(53) домакините осъществиха пълен обрат.

По подобие на квалификационните кръгове в ШЛ срещу Балкани и Олимпия и днес разградчани се представиха кошмарно в отбрана, а казахстанският шампион имаше куп голови положения. Повечето от тях дойдоха след груби грешки на Франко Русо, който, незнайно защо, остана на терена през целия двубой. Но и неговите съотборници в защита и халфовата линия не показаха нужното за претенциите на "орлите" ниво.

Наставникът на българския тим Ивайло Петев заложи на схема 3-4-3. Сред титулярите стартира ново попълнение Сонко Сундберг, който бе един от тримата централни защитници заедно с Русо и Вердон. Атаката поведе Руан Секо за сметка на Тисера, а по-крилата му партнираха Десподов и Текпетей. В халфовата линия разградчани започнаха с Фон Витри, Пьотровски, Гонзалвеш и Хайстер.

Смяната на схемата не се оказа добра идея и положенията пред Падт започнаха още с началния съдийски сигнал.

Домакините можеха да открият резултата още преди да са изминали 120 секунди игра и това щеше да стане след груба грешка на Русо. Централният защитник на разградчани пробва да изчисти атрактивно с пета центриране отляво, но се размина с топката и тя попадна в непокрития Вороговски. Последва шут от 7-8 метра в напречната греда.

В 13-ата минута казахстанците организираха нова опасна атака. Аймбетов получи отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля под ъгъл, но доста неточно. 

В 16-ата минута Астана хвана на контраатака Лудогорец и техен футболист се озова очи в очи леко отляво срщу Падт, но стражът на разградчани изби с крак удара на нападателя.

Българският шампион отговори подобаващо секунди по-късно, когато Десподов залъга добре отляво защитник на съперника и центрира. Последва сериозно разбъркване, след което Лудогорец спокойно можеше да открие резултата, но Чондрич спаси фронтален удар от 6-7 метра на Фон Витри.

В 23-ата минута Текпетей завърши с шут от двайсетина метра добра комбинация на "орлите", който излезе в аут.

Така се стигна до 34-ата минута, в която Текпетей бе фаулиран отдясно и Лудогорец получи възможност да центрира в наказателното поле на Астана. С изпълнението се нагърби Десподов, който намери Сундберг в наказателното поле и бившата звезда на Левски вкара с глава.

Малко по-късно Лудогорец на два пъти можеше да получи дузпа, но реферът остана безмълвен. Първо играч на Астана изби с ръка топката при пробив на Десподов. Съдията обаче отсъди корнер. След неговото изпълнение Текпетей бе оставен непокрит и се канеше да отправи удар с глава от 7-8 метра, но бранител на казахстанците го блъсна с ръка в гърба. Ганаецът с право поиска дузпа, но не получи такава.

В 40-ата минута Лудогорец допусна поредна груба грешка в защита. При центриране от фал колебливият Русо изпусна Томашевич и защитникът реализира с глава за 1:1.

В началото на втората част Астана взе инициативата и предвид слабата отбрана на "орлите" те бързо допуснаха втори гол. Той падна в 53-ата минута, когато Марохин засече с глава центриране отдясно, а Падт не помръдна на голлинията.

Наставникът на разградчани реагира моментално и в 57-ата минута пусна Йорданов и Янков на местата на Гонзалвеш и Десподов.

След час игра Астана като по чудо не отбеляза трето попадение след поредна груба грешка на Русо. Испанецът се изхвърли неразчетено на левия фланг и позволи на играч от домакините да нахлуе опасно в наказателното поле. Последва центриране към Дарбо, а нападателят направи по-трудното и не уцели празната врата на метър от голлинията.

В 71-ата минута Лудогорец бе много близо да изравни. Секо стреля от упор с глава след центриране на Русо отдясно, но Чондрич някак изби. Шест минути по-късно Падт отрази два удара в рамките на една атака.

В 81-ата минута Астана пропусна поредна възможност. Русо отново остави човек зад гърба си и само отличната намеса на Падт предотврати попадение. Малко преди това испанецът изчисти топката в гърба на противник в малкото наказателно поле, но този път късметът го покри да не стане виновник за още един гол на Астана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация