За пореден път Меси бе в главната роля за Интер Маями

10:52
За пореден път Меси бе в главната роля за Интер Маями

Лионел Меси продължава да играе ключова роля за доброто представяне на Интер Маями от пристигането си в отбора. Този път той бе в основата на победата срещу тима на ФК Далас в мача от 1/8-финалите на турнира за Купата на Лигите след равенство 4:4 в редовното време и изпълнение на дузпи.

Успехът за Интер Маями не дойде никак лесно, като двубоят мина през редица обрати. Меси даде ход на бъдещата голова фиеста с ранен гол в 6-ата минута след асистенция на Жорди Алба.

Това попадение обаче заблуди отбора на Дейвид Бекъм, че лесно ще достигне до финалния успех и след натиск около почивката ФК Далас обърна нещата до 3:1 след голове на Факундо Киньон, Бернард Камунго и Алан Веласко.

В 65-ата минута Жорди Алба асистира за ново попадение, отбелязано от Кремаски, което върна надеждите на Интер Маями, но само три минути по-късно Тейлър си вкара автогол.

ФК Далас се виждаше вече сигурен победител, когато в заключителните 10 минути Фарфан също си отбеляза автогол, а гениалният Лионел Меси изригна с второ попадение, с което прати мача в нова, решаваща фаза.

При дузпите аржентинецът отново бе герой за своите, реализирайки откриващия 11-метров наказателен удар. След това неговите съотборници - Бускетс, Кампана, Милър и Кремаски се погрижиха също да бъдат точни от бялата точка. Ариола, Киньон и Ферейра също имаха точен мерник за състава на ФК Далас, но пропуска на Помикал се оказа решаващ и прати Меси и компания в следващата фаза на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация