Юнайтед и Билбао не можаха да се победят в последната им лятна контрола

00:09
Юнайтед и Билбао не можаха да се победят в последната им лятна контрола

Манчестър Юнайтед и Атлетик Билбао завършиха 1:1 в последна контролна среща за двата тима, която бе играна в Дъблин. Единственото попадение за испанците бе дело на Нико Уилямс падна в 29-ата минута, а Факунд Пелистри (90’) изравни в добавеното време на срещата. Английският тим, който вчера победи с титулярите си Ланс, днес излезе предимно с играчи, които по-рядко ще попадат сред стартовите единадесет на Ерик тен Хаг. От своя страна Ернесто Велверде заложи до голяма степен на основния състав за своя тим. Баските завършиха двубоя с човек по-малко, след като Паредес бе изгонен в 66-ата минута за фал срещу Ханибал Межбри.

Срещата започна с доста активни действия на играчите на “червените дяволи” в предни позиции, които демонстрираха много скорост в действията си сякаш бяха константна заплаха за не особено сигурната отбрана на испанския тим. Те обаче имаха проблеми след достигането на наказателното поле, когато често допускаха елементарни грешки и не успяваха да достигнат до качествени удари.

Факундо Пелистри имаше претенции за дузпа в 22-ата минута за изблъскване, но те бяха подминати от съдията на срещата. Само две минути след това реферът посочи бялата точка за нарушение на левия бек Фернандес рещу Нико Уилямс, но почти веднага го отмени, след като страничният му помощник отбеляза, че нарушението е било извън пеналта, като повторенията потвърдиха това. Резултатът в двубоя бе открит точно преди изтичането на половин час игра, когато отлично подаване от дълбочина даде възможност на Нико Уилямс да излезе на скорост между централните бранители и да преодолее Том Хийтън и с доза късмет за 0:1.

В началото на втората част картината на терена не се промени особено. Футболистите на Манчестър Юнайтед продължаваха да осъществяват бързи атаки, но им липсваше класа в завършващата фаза. Най-активен в тези минути отново бе Пелистри по десния фланг. Кристиан Ериксен също отправи опасен изстрел, а играчите на Билбао отговориха с опит на Муниаин след нарушение, но той не създаде проблеми на Том Хийтън.

В 66-ата минута Ханибал Межбри изключително находчиво пресече пас от страна на централния бранител Айтор Паредес, който обаче веднага извърши нарушение срещу него, което доведе до изгонване на бранителя. Кристиан Ериксен стреля от фала, но топката премина над вратата. В 73-ата минута Ханибал стигна до добро центриране, но прати топката над горната греда. В 74-ата минута Иняки Уилямс осъществи отличен пробив по крилото, след което прати топката в пеналта, но там опитът на Иманол също се оказа неуспешен.

Постепенно двата тима извършиха доста промени в своите състави, което допълнително отне от качеството на отиграванията. “Червените дяволи” осъществиха натиск и успяха да задържат топката около наказателното поле на вратата на Атлетик Билбао в края на срещата, но той до голяма степен отново бе хаотичен, тъй като липсваше ясна идея как да бъде превзета вратата на баските. Все пак играчите на Ерик тен Хаг успяха да стигнат до равенството в добавеното време, когато висока топка в наказателното поле бе спечелена от Хари Магуайър, който я отклони към Факундо Пелистри, а уругваецът успя да ознаменува доброто си представяне и с попадение за 1:1.

Манчестър Юнайтед ще даде старт на сезона си следващия понеделник, когато ще приеме Уулвърхямптън. Атлетик Билбао пък започва в събота с трудно домакинство на Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация