Манчестър Юнайтед надви Ланс в контрола

23:39
Манчестър Юнайтед надви Ланс в контрола

Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 контролната си среща срещу втория във Франция през миналата кампания Ланс. Френският тим изигра много добро първо полувреме, когато успяха и да поведат в резултата след впечатляващо изпълнение от централната част на терена от Флориан Сотока (23’), но “червените дяволи” преобърнаха посоката на срещата само за десет минути в началото на втората част, когато отбелязаха Маркъс Рашфорд (48’), Антони (54’) и Каземиро (58’).

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг заложи в общи линии на състава, който се очаква да стартира и в началото на сезона. Дебют с червената фланелка на “Олд Трафорд” направиха Андре Онана и Мейсън Маунт, а преди двубоя на терена се появи Расмус Хойлунд, който бе официално представен пред феновете.

Срещата започна на много добро темпо, а французите още от първите няколко атаки показаха, че ще са изключително опасни в предни позиции. Те на няколко пъти застрашаваха вратата на Андре Онана, който трябваше да се намесва уверено след удари към него. Домакините отговориха с отличен пробив по лявото крило, който завърши с центриране към Мейсън Маунт, който се оказа на перфектна позиция, но изключително комично не успя да уцели топката, макар да бе в перфектна ситуация да отбележи. Нещо подобно се случи и малко по-късно, когато английският национал този път отново получи в пеналта, но изстрелът му премина отстрани.

Така се стигна до 23-ата минута, когато бранителите на Манчестър Юнайтед се бяха изтеглили малко преди централната линия, за да се възползват от новата идея на Ерик тен Хаг за доста по-високо разиграване благодарение на Онана. Топката обаче бе отнета от играчите на Ланс, а Флориан Сотока вкара много красив гол с прехвърлящ удар успя да се разпише изключително красиво за 0:1.

Домакините изглеждаха опасни най-вече на скорост и с пробивите на Алехандро Гарначо по левия фланг. В 35-ата минута именно аржентинецът отново бе много остър в пеналта, след което рикошет прати кълбото в краката на Антони, но изстрелът му премина над горната греда. Пет минути преди края на първата част Люк Шоу стреля опасно, но Самба реагира добре и спаси.

Футболистите на Манчестър Юнайтед успяха да изравнят в самото начало на второто полувреме, когато Маркъс Рашфорд бе изведен от Антони във великолепна позиция и успя да отбележи с десния крак за 1:1. Само пет минути след това играчите на Ерик тен Хаг проведоха нова отлична контраатака след отнемане в тяхната половина, Алехандро Гарначо напред много добре, след което намери Антони в отлична позиция в наказателното поле, а бразилецът се разписа за 2:1. 

Малко преди изтичането на час игра “червените дяволи” стигнаха и до трето гол на Каземиро с глава, след като бразилецът засече центриране на Люк Шоу за фал срещу Гарначо.

Постепенно нещата на терена се успокоиха и темпото поспадна, а двата тима осъществиха поредица от смени. В 84-ата минута отново Рашфорд осъществи добър пробив и си осигури място за изстрел, но топката бе блокирана от бранител. В края на двубоя двата тима си размениха по още една опасност, след като първо Онана се наложи за се намесва с много добро спасяване след опасен изстрел, а впоследствие пък Бруно стреля от фал, но вратарят на Ланс - Самба спаси. Утре Манчестър Юнайтед ще изиграе нова контрола в Дъблин, където ще се изправи срещу Атлетик Билбао.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация