Ливърпул отправи втората си оферта за Ромео Лавия

23:53
Ливърпул отправи втората си оферта за Ромео Лавия

Ливърпул отправи втората си оферта за халфа на Саутхямптън Ромео Лавия. Според „Скай спортс“ нейната стойност се доближава до исканите от „светците“ 50 милиона паунда, но с уточнението, че твърдата сума е все още малко под 40 милиона, а останалото е под формата на бонуси. Фабрицио Романо настоява, че новото предложение е за 42 милиона.

Преди няколко дни клубът, който ще играе в Чемпиъншип през следващия сезон, отхвърли първата оферта на мърсисайдци за 19-годишния белгиец. Според „Скай спортс“ тя е било за 34 милиона паунда плюс четири милиона под формата на бонуси. Други източници споменават сумата от 37 милиона паунда. Ако новата оферта на Ливърпул бъде приета, Лавия ще стане третото ново попълнение на Юрген Клоп за това лято след Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай. По-вероятно е обаче и този път Саутхамптън да отговори отрицателно, защото клубът от „Сейнт Мерис“ продължава да настоява 50 млн.

Според „Таймс“ първоначално мърсисайдци не искали да плащат толкова висока сума за Лавия, но след трансферите на Джордан Хендерсън и Фабиньо са се решили на този ход, още повече че клубът ще получи за двамата общо 52 милиона паунда. Същият източник добавя, че това няма да е последното ново попълнение на Юрген Клоп за този трансферен прозорец, тъй като германецът иска и нов централен защитник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация