Клоп: Наистина мисля, че Трент е готов да бъде капитан

22:44
Клоп: Наистина мисля, че Трент е готов да бъде капитан

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори по доста актуални теми преди утрешната контрола с Байерн (Мюнхен) в Сингапур. По време на своята пресконференция той акцентира върху решението си да обяви Трент Александър-Арнолд за втори капитан на отбора, за липсата в момента на чист дефанзивен халф в състава, за неуспеха на Садио Мане на „Алианц Арена“ и за влиянието на клубовете от Саудитска Арабия върху трансферния пазар.

За лентата на Александър-Арнолд

"За този отбор е добре, че имахме толкова много опции за капитан и вицекапитан. Наистина мисля, че Трент е готов за това. Ясно е, че в клуб като този е нужно специфично ДНК и кой би могъл да има такова, ако не той? Винаги е било ясно колко много го ценя. Мога да си представя, че за едно момче от Ливърпул и неговото семейство това е нещо голямо. Но голямата причина е неговата личност. Мисля, че го заслужава.

За Мане

"Честно казано, не знам какво се обърка. Мисля, че когато той си тръгна оттук, беше много добра форма. Той е играч от световна класа. Мисля, че всеки в Байерн ще потвърди това. Не знам, но вероятно новата среда, новата ситуация, новите очаквания са му повлияли. Понякога е така във футбола. За да разгърнеш пълния си потенциал, всичко трябва да е на мястото си. Късметът също е важен, а той нямаше такъв. Получи тежка контузия в ужасен момент и заради нея изпусна Световното. Всички знаехме, че това ще окаже влияние, защото Садио е много горд човек и за него бе брутално тежко, че не можеше да изведе страната си на Световното първенство.

За дефанзивен халф (шестица)

"Ясно е, че момента нямаме налична чиста шестица в отбора. Трябва да погледнем на това като предизвикателство и да се опитаме да бъдем по-компактни в мача с Байерн. По отношение на притежанието на топката Къртис Джоунс може да окаже влияние. Развитието му през последните месеци е забележително. Той определено е една от опциите. Мисля, че не е тайна, че търсим играч за тази позиция, но Къртис определено може да играе на нея.

За трансферния прозорец и влиянието на Саудитска Арабия

"Влиянието е доста голямо. Ще видим. Лошото е, че пазарът там е отворен три седмици повече, отколкото този в големите първенства в Европа. Това не е полезно. УЕФА и ФИФА трябва да намерят решение за това. В крайна сметка обаче не знаем какво точно ще се случи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация