Ретрото е на мода: Кирил Десподов с ремикс на хита "Олимпия, догодина пак ела, чакаме те с интерес"

23:25
Ретрото е на мода: Кирил Десподов с ремикс на хита "Олимпия, догодина пак ела, чакаме те с интерес"

Лудогорец напуска Шампионска лига и ще продължи своето европейско участие в Лига Европа. Тимът на Ивайло Петев отстъпи с 1:2 от Олимпия Любляна и с общ резултат 2:3 отпада от надпреварата. Капитанът на българския тим Кирил Десподов (15) беше точен за "орлите" с прекрасен изстрел от фаул, но много бързо Олимпия изравни чрез Елшник, а след това халфът отбеляза и победния гол в добавеното време. (18, 90+2). Сон (82) получи червен картон и остави българския шампион с човек по-малко, като минути след това Спас Делев разтресе страничната греда с мощен шут. Кирил Десподов пропусна дузпа дълбоко в добавеното време след страхотно спасяване на стража Видовшек. 

Победителят от сблъсъка между двата тима ще играе с победителя от двойката Жалгирис (Литва)/ Галатасарай (Турция) в третия предварителен кръг на ШЛ, а Лудогорец ще играе в третия предварителен кръг на ЛЕ срещу загубилия от двойката Динамо (Загреб, Хърватия) – Астана (Казахстан). 

За разлика от първия мач в Разград, завършил при резултат 1:1, днес Ивайло Петев предприе няколко промени. В защита Сон зае мястото на Фон Витри, а Игор Пластун седна на пейката за сметка на Оливие Вердон. Матиас Тисера действаше в нападение на мястото на нападателя Дуа, който получи контузия в началните минути на първия мач с Олимпия Любляна. Педро Нареси пък действа на мястото на Якуб Пьотровски. 

В 15-ата минута Лудогорец поведе в резултата след страхотен изстрел на Кирил Десподов от фаул. "Орлите" си спечелиха нарушение пред наказателното поле, като преди това бяха обградили домакините. С изпълнението се нагърби капитанът Десподов, който стреля над стената, а стражът Видовшек просто не помръдна. 

За съжаление на българския шампион, радостта на разградчани продължи твърде кратко, защото три минути по-късно Олимпия изравни. Центриране от фаул в близост до тъчлинията намери Елшник непокрит в наказателното поле. Той засече с воле от въздуха, а Серджио Падт не успя да се намеси. 

В 33-ата минута ситуацията за Лудогорец можеше да стане много тежка, но Падт имаше късмет, че топката срещна напречната греда на вратата зад него. Нукич завъртя топката към далечния ъгъл, и само липсата на шанс лиши нападателя от страхотно попадение. 

В рамките на две минути Серджио Падт на два пъти показа класа. Първо Сеслар преодоля двама от бранителите на Лудогорец и шутира към вратата, но стражът спаси, а след това и Педро беше оставен сам в наказателното поле и стреля от движение. Падт за пореден път показа добър рефлекс и не позволи на топката да влезе във вратата му. 

Междувременно феновете на Олимпия започнаха да скандират обидни песни срещу България и българския отбор. През по-голямата част от първото полувреме крайните фенове на тима подемаха песни, насочени срещу българите. 

В 58-ата минута гол на Кирил Десподов беше правилно отменен заради засада. Шут на Доминик Янков беше париран от страна на Олимпия, а топката попадна право в краката на Десподов, който я прати във вратата. Страничният съдия вдигна почти веднага своя флаг и голът не бе зачетен. 

В 68-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Педро Лукас, но главният съдия ги подмина. След това Серджио Падт не изпита трудности да улови топката след удар на футболист на Олимпия от над 40 метра. Лудогорец отговори с добра атака отдясно, която завърши с остро подаване на Сон към Десподов, но нападателят стреля в аут.

В 78-ата минута Пьотровски пробва късмета си с шут от далечна дистанция, насочен в долния десен ъгъл на вратата. Стражът на Олимпия реагира и успя да парира с хубав плонж. Така се стигна до 82-рата минута, в която Лудогорец остана с човек по-малко. Сон получи червен картон за удар без топка срещу Педро. Бранителят на "зелените" удари своя опонент с глава и това не остана незабелязано от главния съдия. 

В 89-ата минута Лудогорец беше много близо до това да смълчи всички на стадион "Стожице". С човек по-малко "орлите" организираха скоростна контраатака, при която Кирил Десподов спечели доста метри с дрибъл и след това подаде към Спас Делев. Крилото пое, смени посоката и шутира към далечния ъгъл, а ударът му разтресе страничния стълб. 

В първата минута на добавеното време Падт с една ръка запази вратата си при шут на Дофу. От последвалия ълов удар Олимпия стигна до втори гол. Когато всички очакваха, че ще има центриране, домакините направиха заучено подаване. Елшник получи топката по земя в наказателното поле, Фон Витри закъсня, а халфът стреля от движение и отбеляза втория си гол и общо трети от този сблъсък между двата тима. 

Все пак Лудогорец имаше възможността да вкара мача в продължения. Главният съдия посочи бялата точка за дузпа заради нарушение срещу Спас Делев. Това се случи след намесата на ВАР, като системата помогна на арбитъра ясно да види фаула срещу българския национал. С изпълнението на дузпата се нагърби Кирил Десподов, чийто удар беше париран от Видовшек, а непосредствено след това и всички чуха последния съдийски сигнал.

ОЛИМПИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

0:1 Кирил Десподов 15'
1:1 Елшник 18'
2:1 Елшник 90'+2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация