УЕФА размаха пръст на Левски и феновете им

21:34
УЕФА размаха пръст на Левски и феновете им

От Левски обявиха, че на клуба е наложена глоба от 40 000 евро от УЕФА след мача с Шкупи в Скопие. Санкцията е за "дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на ПФК Левски, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор." Също така на клуба му е забранено да продава билети за своите фенове за следващото гостуване на "сините" в европейските клубни турнири. При ново провинение в следващото домакинство на отбора от европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

Ето какво написаха от Левски на сайта си: 

"Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ФК Шкупи“ – „ПФК Левски“ на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

„ПФК Левски“ получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу „ФК Шкупи“ в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация