От БФС са изпратили писмо до УЕФА по повод инцидентите, съпътствали двубоя на Левски с Шкупи

23:14
От БФС са изпратили писмо до УЕФА по повод инцидентите, съпътствали двубоя на Левски с Шкупи

От Българския футболен съюз са изпратили писмо до УЕФА по повод неприятните инциденти преди и по време на мача на Левски срещу северномакедонския Шкупи в Скопие. Двата тима се срещнаха снощи в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, а преди срещата български фенове бяха нападнати в колите си, като дори се стигна до нападение с нож, което доведе до опасност за живота и спешна операция на привърженик на “сините”. Освен това български привърженици бяха арестувани по неизяснени причини преди влизането си на стадиона.

В писмото, подписано от президента Борислав Михайлов се изразява притеснение от случките вчера и се припомня, че това не е единичен случай с български отбор в Северна Македония, като се напомня за враждебното отношение на местните фенове по време на мача между националните отбори на двете страни през есента на миналата година.

С оглед на ситуацията от БФС искат мнението на европейската централа относно евентуално пътуване на гостуващи фенове на Шкупи в София. От Футболния съюз са на мнение, че българските органи на реда ще направят всичко възможно да няма подобни инциденти като в първия мач в Скопие, но все пак призовават УЕФА да обърне внимание на ситуацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация