Най-вероятно днес ще стане ясно дали Хари Кейн ще играе в Байерн

13:00
Най-вероятно днес ще стане ясно дали Хари Кейн ще играе в Байерн

Главният изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Ян-Кристиан Дреесен и техническият директор Марко Непе са излетели тази сутрин за Лондон, за да проведат лична среща с президента на Тотнъм Даниел Леви за бъдещето на Хари Кейн. Този разговор първоначално бе предвиден да се проведе в петък, но в последния момент срещата бе отложена за днес по настояване на влиятелната фигура в Тотнъм.

Очакванията са Байерн да вдигне офертата си за 30-годишния нападател. Предишното предложение на баварците бе за 80 милиона евро (70 млн. паунда) плюс бонуси. Има индикации, че германският клуб е готов да стигне котата от 100 милиона евро (86 милиона паунда), които може и да бъдат достатъчни за сделка с Тотнъм, въпреки че лондончани настояват за 116 милиона евро (100 милиона паунда).

Самият Кейн иска да премине в Байерн. Ръководството на Тотнъм вече му е предложило нов договор, но с днешната дата той отказва да го подпише, което поставя Байерн в силна позиция, защото през януари клубът може да сключи предварително споразумение с нападателя и през следващото лято да го вземе като свободен агент.

Собственикът на Тотнъм Джо Люис още преди седмици е издал нареждане Кейн да бъде продаден, ако не пожелае да подпише ново договор с Тотнъм.

Според Фабрицио Романо днешната среща ще бъде решаваща за бъдещето на капитана на на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация