Байерн подема нова офанзива за Хари Кейн

10:01
Байерн подема нова офанзива за Хари Кейн

Главният изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Ян-Кристиан Дреесен и техническият директор Марко Непе пристигат днес в Лондон за среща с президента на Тотнъм Даниел Леви. Тяхната задача е да се опитат да финализират трансфера на Хари Кейн, който е голямата цел на баварците през това лято.

Играчите на Тотнъм тъкмо се завърнаха в английската столица след турне в Австралия и Югоизточна Азия, а пък споменатите двама директори не заминаха с Байерн за тяхното турне в Азия, за да могат да приключат сделката за Кейн. Предишната оферта на баварците бе за 80 милиона евро (70 млн. паунда) плюс бонуси. Очаква се днес представителите на германския клуб да отправят ново предложение. Има индикации, че германският клуб е готов да стигне котата от 100 милиона евро (86 милиона паунда), които може и да бъдат достатъчни за сделка с Тотнъм, въпреки че лондончани настояват за 116 милиона евро (100 милиона паунда).

Самият Кейн, който днес навършва 30 години, иска да премине в Байерн. Ръководството на Тотнъм вече му е предложило нов договор, но с днешната дата той не смята да го подписва, която поставя Байерн в силна позиция, защото през януари клубът може да подпише предварително споразумение с нападателя и през следващото лято да го вземе като свободен агент.

Според „Дейли Телеграф“ от Байерн дори са склонни да включат опция за обратно откупуване на играча от Тотнъм след време, което ще му даде възможност той да се завърне в клуба в края на кариерата си.

Според някои източници Даниел Леви е бил по-склонен на договорка с Пари Сен Жермен, но самият Кейн не иска да ходи в Париж, а предпочита да заиграе на „Алианц Арена“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация