Късни голове донесоха трите точки на Черно море срещу Крумовград

23:45
Късни голове донесоха трите точки на Черно море срещу Крумовград

Отборът на Черно море постигна успех с 3:1 над Крумовград в двубой от третия кръг на efbet Лига. Играчите на Илиан Илиев продължават без загуба в шампионата, като попаденията за "моряците" на стадиона в Пловдив реализираха Атанас Илиев (39-дузпа), Велислав Василев (86) и Николай Златев (90). Точен за домакините бе Александър Колев (45). 

С тази победа Черно море се изкачи на първото място във временното класиране с актив от седем точки. "Сините" от Крумовград пък имат три пункта.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на Иван Дюлгеров. Централният нападател на домакините Александър Колев отправи удар от въздуха, но кълбото попадна право в ръцете на стража на "моряците".  

В 21-ата минута Вячеслав Велев хвърли тъч в наказателното поле, където след разбъркване Алекс Колев отново застраши вратата на гостите, но Иван Дюлгеров с една ръка изби в корнер.

Три минути по-късно Велев опита шут от далечна дистанция, който обаче се спря в Серкан Юсеин, а след рикошет топката попадна в Ренан, който я прати в мрежата. Веднага обаче попадението бе отменено поради засада. 

В 32-ата минута стрелецът на Крумовград Александър Колев пусна пас с пета към Патрик Луан, който не се забави и стреля, но кълбото не намери очертанията на вратата. 

В 39-ата минута Матеус Машадо спечели дузпа за своя отбор. Той бе съборен в наказателното поле от Ренан, а главният съдия Валентин Железов посочи бялата точка. Зад топката застана Атанас Илиев, който без проблеми заби поредния си гол от началото на сезона. 

Отговорът на "сините" бе много бърз. Секунди преди края на първата част най-добрият футболист на тима Александър Колев изравни резултата. Отборът на Неманя Миланович направи страхотна комбинация, която завърши с извеждащ пас на Димитър Тонев именно към мощния централен нападател, който с точен удар по земя матира Иван Дюлгеров. 

В 51-ата минута Божидар Кацаров нанесе тежък удар от дистанция, но Иван Дюлгеров бе застанал добре и успя да избие.

В 65-ата минута Черно море пропусна златна възможност да изравни. Мазир Сула стреля от дистанция, Янко Георгиев успя да избие, след което защитниците на Крумовград не успяха да изнесат, а Матеус Машадо получи на перфектна позиция, но не успя да уцели вратата от чиста позиция.

Секунди по-късно Виктор Попов върна кълбото към Иван Дюлгеров, който изрита топката право в Серкан Юсеин и тя попадна в мрежата, но след преглед с ВАР голът бе отменен. Причината бе докосване в ръката на халфа на домакините. 

В 75-ата минута Александър Василев центрира за Матеус Машадо, който бе изпуснат от защитата и нанесе удар с глава, но покрай вратата.

В 86-ата минута гостите се пребориха за топката пред наказателното поле на домакините. Исмаил Иса отне кълбото от Андрей Йорданов, след което намери Велислав Василев, който шутира и след коварен рикошет попадна в мрежата на Янко Георгиев. 

В последните секунди "моряците" сложиха точка на спора. Мазир Сула изведе майсторски Николай Златев, който надбяга защитата и с точен удар оформи крайния резултат в сблъсъка. 

В следващия кръг Черно море приема Етър, а Крумовград гостува на Берое в Стара Загора. 

КРУМОВГРАД – ЧЕРНО МОРЕ 1:3

0:1 Атанас Илиев 39'-д.
1:1 Александър Колев 45'
1:2 Велислав Василев 86'
1:3 Николай Златев 90'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация