Никола Цолов записа своята най-добра квалификация във Формула 3

23:33
Никола Цолов записа своята най-добра квалификация във Формула 3

Никола Цолов записа своята най-добра квалификация във Формула 3 и ще стартира пети в неделното основно състезание на пистата „Спа“ в Белгия.

Само седмица, след като се класира седми в сесията за място в Унгария Никола подобри своето постижение. Българския лъв отново се ориентира много добре в условията на изсъхваща писта в края на квалификация и бе един от последните пилоти, които завършиха решителната си летяща обиколка.

Още преди това да се случи, докато трасето все още беше доста мокро, Никола показа много високо темпо и реално в хода на цялата квалификация бе в челото на класирането. В предпоследния си летящ тур той върна темпото във втория сектор, за да охлади мокрите гуми на Пирели и да направи решителната си атака, в която той стигна до 2:22.517, за да се класира пети.

Пасивът на българския пилот на АРТ Гран При спрямо победителя в квалификация Пепе Марти от екипа на Кампос беше само 0.357 секунди. Съотборниците на Никола Грегоар Соси и Кейлън Фредерик допуснаха такически грешки в последните минути и се смъкнаха до 16-ото и 17-ото място. Двамата ще стартира от тези позиции и в двете състезанив Белгия.

В същото време Никола ще трябва да потегли осми в утрешния спринт, който ще стартира в 11:00 часа българско време, заради обръщането на топ 12 от квалификацията. Самият спринт ще бъде с продължителност от 12 обиколки или 40 минути плюс една обиколка. Неделното състезание ще бъде от 15 тура или 45 минути плюс една обиколка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация