Цолов: Стана хубава квалификация, можех да съм по-напред, да се боря за място в топ 4 или топ 5

23:58
Цолов: Стана хубава квалификация, можех да съм по-напред, да се боря за място в топ 4 или топ 5

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-доброто си представяне в квалификациите от началото на сезона – 7-о място на „Хунгароринг”. Никола дебютира тази година във Формула 3 и днес кара за първи път на пистата до Будапеща, като завърши най-напред от пилотите на АРТ Гран При.

„Много съм доволен и щастлив, изобщо не съм уморен, въпреки че беше тежък ден – заяви за Sportal.bg Никола. – Стана хубава квалификация, можех да съм по-напред, да се боря за място в топ 4 или топ 5, но съм доволен и от 7-ото място, защото от началото на сезона преследвам класиране в топ 10 в квалификацията.”

Никола беше един от пилотите, които приключиха по-рано последните си обиколки, но в последните минути на сесията загуби само една позиция в класирането.

„Решихме да направя последния си опит по-рано, тъй като се опасявахме, че може да има още червени флагове – обясни Никола, който преди решителната си обиколка заемаше 22-ото място. – Пистата все още не беше в идеално състояние, но беше много по-бърза от предишния ми тур. Разликата във времената за двете обиколки е 4 секунди, така че това беше голям скок в повишаването на скоростта. В някои завои съм една десета по-бърз, тук-там можех да взема още малко, имах още скорост в мен, но пък гумите ми вече не бяха в идеално състояние.”

В спринтовото състезание утре Никола стартира 5-и на обърнатата стартова решетка, като надпреварата започва в 10:50 часа българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация