Левски си свърши работата в Македония и ще чака спокойно реванша

00:02
Левски си свърши работата в Македония и ще чака спокойно реванша

Левски направи голяма крачка към продължаване към третия кръг на Лигата на Конференциите. “Сините” победиха с 2:0 като гост Шкупи с две бразилски попадения. Уелтон откри в 30-ата минута, а в даденото от съдията продължение Роналдо удвои.

Двата тима бяха затруднени доста от състоянието на терена на стадион "Тоше Проески", което бе направо скандално за международен двубой. Тревата бе в окаяно състояние и в течение на играта създаде проблеми на двата състава. За щастие атмосферните условия бяха благоприятни, тъй като при наличие на дъжд, не е ясно дали срещата изобщо щеше да завърши.

В самото начало на мача Левски можеше да допусне гол във вратата си, след като Пламен Андреев реши да залъгва Халими и алжирецът му отне топката, но от малък ъгъл стреля над вратата. 

В 28-ата минута домакините отправиха точен удар, след като Михал Пинтер се извиси над защитата след корнер и стреля с глава, но Андреев спаси отлично.

Две минути по-късно - в 30-ата Левски откри. Рикардиньо се пребори за една топка в наказателното поле и намери Уелтон, който от непосредствена близост нямаше как да сбърка - 1:0 в полза на "сините".

В даденото от съдията продължение на първата част Шкупи бе близо до изравняване. Сифъс бе изпуснат от защитата на "сините" и ямаецът прехвърли Андреев, който все пак закачи топката, но тя тръгна към опразнената врата. Тогава обаче Димитров със спринт и акробатично изпълнение успя да избие от голлинията. 

Началото на втората част бе равностойно без особени положения и пред двете врати. Десетина минути след началото на полувремето Асен Митков и Рикардиньо бяха заменени от Асен Чандъров и Роналдо, като и при двамата сякаш ставаше въпрос за травми. 

В средата на полувремето на два пъти Уелтон стреля от дистанция, но първият не нацели рамките на вратата, а след това стражът на северномакедонците спаси без големи трудности.

ШКУПИ 0:2 ЛЕВСКИ
0:1 Уелтон (30)
0:2 Роналдо (90+)

ШКУПИ: 1. Илязи, 5. Тошевски, 96. Илиески, 42. Пинтер, 32. Тимовски, 88. Куевен, 10. Дуду, 37. Алберт, 22. Ричков, 29. Сифъс, 20. Халими

ЛЕВСКИ: 1. Андреев, 2. Петрис, 33. Кордоба, 50. Димитров, 5. Ван дер Каап, 6. Цунами 8. Краев, , 17. Уелтон, 27. Митков, 11. Ел Джемили, 9. Рикардиньо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация