Манчестър Юнайтед надви Арсенал в контролен мач

03:11
Манчестър Юнайтед надви Арсенал в контролен мач

Манчестър Юнайтед започна амриканското си предсезонно турне с победа над Арсенал - 2:0. Два от водещите клубове в Премиър лийг изиграха интересен мач пред над 82 000 зрители в Ню Йорк, а съставът на Ерик тен Хаг стигна до успеха с попадения на новия си капитан Бруно Фернандеш в 30-ата минута и Джейдън Санчо в 37-ата.

Двубоят на "МетЛайф" Стейдиъм" стартира с минимално закъснение. Деклан Райс си партнираше с Кай Хавертц и Мартин Йодегор в халфовата линия на Арсенал, а атаката водеха Букайо Сака, Еди Нкетия и Габриел Мартинели. Юриен Тимбър действаше на левия фланг на отбраната. За Юнайтед в средата на терена започнаха Мейсън Маунт и Коби Мейну, а Джейдън Санчо влезе в ролята на централен нападател, подпомаган от Антони, Бруно Фернандеш и Алехандро Гарначо.

"Червените дяволи" можеха да поведат още в 6-ата минута, но Антони не се възползва от хитро подаване на Фернандеш. Арсенал отговори със силен, но неточен изстрел на Мартинели. Бразилецът пропиля още една възможност в 12-ата минута. В този период от двубоя пресата на "топчиите" вършеше добра работа, но с напредването на времето футболистите на Манчестър Юнайтед все по-сполучливо изнасяха топката.

В 30-ата минута Райс сгреши и Бруно Фернандеш напредна, след което шутира мощно. Аарън Рамсдейл докосна топката, но не достатъчно, за да я отклони от пътя й към мрежата. Малко по-късно Нкетия пропусна да изравни, а в 37-ата минута Юнайтед удвои аванса си. Този път виновникът за попадението беше Габриел. Той подари топката на Санчо, който с хубав удар под гредата не остави шансове на Рамсдейл. В края на полувремето грубо влизане на Лисандро Мартинес в краката на Сака предизвика напрежение между играчите на двата отбора, но всичко се размина само с картон на аржентинеца.

На почивката Артета смени Такехиро Томиясу с Киърън Тиърни, а промените в състава на Тен Хаг бяха цели 10, като в игра се появиха Хари Магуайър, Виктор Линдельоф, Маркъс Рашфорд, Кристиан Ериксен, Амад Диало, Каземиро, Диого Далот, Брендън Уилямс, Скот Мактоминей и Омари Форсън. В 52-ата минута Йодегор намери Нкетия, но неговият удар попадна в страничната мрежа. Не след дълго новите попълнения на лондончани Райс и Тимбър бяха заменени от Томас Партей и Бен Уайт. 

Темпото на игра постепенно спадна, но в 64-ата минута Манчестър Юнайтед като по чудо не вкара трети гол. Рашфорд обаче направи по-трудното и от няколко метра не уцели вратата. В ответната атака Хавертц стреля неточно, а по-доброто решение щеше да е пас към Нкетия. В 69-ата минута стражът на Юнайтед Том Хийтън парира изстрел с глава на Габриел Жезус.  

Последните минути бяха скучни, с изключение на един удар на Факундо Пелистри след поредната грешка в защитата на Арсенал. Регламентът предвиждаше двата отбора да преминат към изпълнение на дузпи, въпреки че резултатът не беше равен. И петимата изпълнители за Манчестър Юнайтед се разписаха от бялата точка, а за Арсенал единствения пропуск направи Фабио Виейра. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация