Ман Юнайтед победи Лион, Джони Еванс направи повторен дебют

18:01
Ман Юнайтед победи Лион, Джони Еванс направи повторен дебют

Манчестър Юнайтед спечели и втората си контрола от началото на предсезонната подготовка. Отборът на Ерик тен Хаг победи с 1:0 френския Лион в мач, игран в Единбург. Единственото попадение в мача реализира Дони Ван де Беек в 49-ата минута. Нидерландецът влезе в игра на почивката и се разписа след хубав удар от въздуха.

За началото на второто полувреме в играе се появи и Джони Еванс, който направи повторен дебют за “червените дяволи”. 35-годишният бранител вчера подписа краткосрочен договор с клуба.

Ерик тен Хаг направи две промени от първата контрола. Антони бе титуляр и част от атаката, която включваше още Джейдън Санчо и Амад Диало. В отсъствието на контузения Антони Марсиал единственият чист нападател, на който наставникът можеше да разчита бе 19-годишният Джо Хъгил, който игра през второто полувреме

На вратата започна Матей Ковар, който замени Том Хийтън, като очаквано новото попълнение Андре Онана още не е част от състава. Мейсън Маунт отново е титуляр, а до него в халфовата линия са 18-годишният Коби Мейно и 20-годишният Ханибал.

Ман Юнайтед имаше сериозно превъзходство в началото, а защитата на французите допусна поредица от грешки. Още в третата минута Антони получи шанс да открие резултата. Ханибал пресече една топка и намери Санчо пред наказателното поле, а той пусна към бразилеца, който сам срещу вратаря не успя да го преодолее. Малко по-късно Диало също имаше възможност, но и неговият удар бе отразен от Антони Лопес.

В 11-ата минута Санчо се озова зад защитата, но се забави с подаването към Маунт и бранител успя да блокира. Една от редките възможности за Лион дойде в 16-ата минута. Лаказет проби но стреля покрай вратата. Постепенно шансовете намаляха. “Червените дяволи” владееха топката в големи периоди, но защитата на французите се представяше малко по-стабилно. Малко преди почивката Маунт получи възможност да стреля от добра позиция. Той прати топката над вратата.

Тен Хаг направи 10 промени на почивката, като само вратарят Ковар остана на терена. Ман Юнайтед започна силно и втората част, като разликата беше, че този път стигна до гол. В 49-ата минута Дан Гор насочи топката към наказателното поле, където Ван де Беек я засече прекрасно от въздуха и откри резултата. Малко по-късно Хъгил насочи топката към вратата, но Сар се намеси решително.

“Червените дяволи” доминираха, но както и преди почивката, имаше период, в който намалиха темпото. В 67-ата минута Хансен-Аароен отправи отличен удар, но резервният вратар на Лион Реми Риу направи отлично спасяване и попречи на 18-годишния норвежец да се разпише.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация