Мечтан дебют за Меси в Интер Маями

05:55
Мечтан дебют за Меси в Интер Маями

Лионел Меси изигра първия си мач за своя нов клуб Интер Маями и донесе победата срещу мексиканския Крус Асул. Аржентинската суперзвезда се разписа от пряк свободен удар в даденото от рефера продължение за успеха с 2:1. Ударът на Меси беше абсолютно неспасяем, а публиката изпадна във възторг, след като топката спря в мрежата.

Както се очакваше, бившият ас на Барселона и Пари Сен Жермен не попадна сред титулярите. Старши треньорът Херардо Мартино го пусна в игра малко след началото на второто полувреме, заедно със Серхио Бускетс, а знаменитости като Дейвид Бекъм, ЛеБрон Джеймс, Серина Уилямс и Ким Кардашиян аплодираха от трибуните появата на двете звезди.

Меси получи капитанската лента от ДеАндре Йедлин, познат в Европа от престоите си в Нюкасъл и Галатасарай. В този момент Интер Маями водеше с 1:0 след гол на финландеца Робърт Тейлър в 44-ата минута, но в средата на втората част гостите съумяха да изравнят чрез Уриел Антуна.
 
Срещата вървеше към равенство, макар че и двата тима не спряха да атакуват в преследване на трите точки. Секунди след края на редовното време Меси беше фаулиран около границата на наказателното поле, след което по перфектен начин завъртя топката над стената и не остави никакви шансове на стража на мексиканците Андрес Гудиньо.
С победата Интер Маями оглави класирането в група 10 на турнира за Купата на Лигата. Следващият мач на Меси и компания е срещу Атланта Юнайтед на 26 юли.
 
"Беше важно да стартираме добре и да зарадваме феновете. Имах последен шанс да вкарам гол и се получи. Посвещавам тази победа на съотборника ми Иън Фрей, който получи контузия. Той вече е преминал през две сериозни травми и днес отново нямаше късмет", сподели Меси след двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация