Монако сложи всички европейски грандове в малкия си джоб с трансферния удар на годината

16:38
Монако сложи всички европейски грандове в малкия си джоб с трансферния удар на годината

Отборът на Монако сътвори трансферен удар, след като привлече един от най-добрите реализатори в НБА от миналото десетилетие - Кемба Уокър. Бившата звезда на Шарлът Хорнетс се договори за една година с клуба от Княжеството и през следващия сезон ще дебютира в Евролигата.

Това е най-сериозният трансфер за монегаски през това лято към момента. Досега отборът на Саша Обрадович се споразумя още с Тери Тарпей, Петр Корнели и Маму Джайте, а освен това поднови договора на Донатас Мотиеюнас.

Уокър беше една от звездите на НБА в дългогодишния му период с Шарлът Хорнетс, където години наред бе с реномето на страхотен реализатор. Той е четирикратен участник в “Мача на звездите” и има една селекция за идеалните отбори в лигата, като в най-силния си сезон той постигна средно по 25.6 точки и 5.9 асистенции през 2018/19 като част от “стършелите”.

В последните години обаче формата му претърпя драстичен спад и той вече не беше същия играч в отборите на Бостън Селтикс, Ню Йорк Никс и Далас Маверикс. На няколко пъти той бе трансфериран, а в началото на календарната година Кемба бе освободен от Далас Маверикс и оттогава беше без отбор.

В кариерата си в НБА Уокър има 750 мача със средни показатели от 19.3 точки и 4.5 асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация