Сакраменто Кингс обърнаха специално внимание на Сашо Везенков

13:58
Сакраменто Кингс обърнаха специално внимание на Сашо Везенков

Отборът на Сакраменто Кингс продължава да запознава своите привърженици с качествата и отличията на българския национал Александър Везенков. С поредната си публикация в профилите си в социалните мрежи “кралете” представиха пет неща, които техните фенове не знаят за най-полезния играч в Евролигата, който от новия сезон ще брани емблемата на тима.

Саша е елитен стрелец от тройката

Везенков стреля 43% от далечно разстояние през миналия сезон и над 45% от тази зона три пъти в кариерата си, включително върховите му в кариерата 47% през 2016-а.

Саша е ефективен реализатор

Везенков стреля 59% от полето през миналия сезон, включително 67% от зоната за две точки. За справка, Ди’Аарън Фокс стреля 58% от същата зона през сезон 2022/23.

Саша идва с богата визитка

Везенков пристига в Сакраменто като действащия най-полезен играч в Евролигата и най-добрия европейски баскетболист на годината. Освен това той е трикратен носител на приза за MVP на гръцкото първенство.

Саша е солиден защитник

Везенков записваше поне по една открадната топка през последните си четири сезона и водеше борците в гръцкото първенство през 2015-а.

Саша идва от баскетболно семейство

Бащата на Везенков е играл на европейските първенства през 1985-а, 1989-а и 1991-ва. Сестра му е играла на колежанско ниво в Уилмингтън, а след това се състезава професионално в Гърция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация