Анчелоти: Вярвам, че и само с един централен нападател можем да се борим за тези трофеи

12:20
Анчелоти: Вярвам, че и само с един централен нападател можем да се борим за тези трофеи

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е убеден, че разполага с достатъчно солиден състав, който да компенсира за разочарованията през миналата кампания, в която тимът загуби титлите си и в Ла Лига, и в Шампионската лига. Отборът беше напуснат от капитана си Карим Бензема, а единственият централен нападател сега е 33-годишният Хоселу, който дойде под наем от изпадналия Еспаньол.

“Този отбор на Реал сега е по-силен от този от миналия сезон”, прояви увереност италианецът от лагера на тима в САЩ, където са “белите” вече.

“Целта ни отново е успех в ШЛ, Ла Лига, Купата на Испания и Суперкупата на Испания - добави Анчелоти. - Вярвам, че и само с един централен нападател можем да се борим за тези трофеи. Вярно е, че Бензема ни напусна, но и без това той не беше типичната “деветка”. По принцип вече имаме заместник на Карим. Може да е Хоселу, може да е накой друг. Ще адаптираме схемата въз основа на качествата на футболистите, с които разполагаме. Джуд Белингам може да ни помогне много в офанзивен план. Арда Гюлер, Родриго, Лука Модрич… всички те могат да действат като “десетка”.

“Като цяло съм много доволен от качеството на новите състезатели. Фран Гарсия ще помага вляво на защитата, където през миналия сезон имахме проблеми. Хоселу пък ще ни направи по-силни във въздуха. Гюлер е талантлив, а и много млад, като феновете определено ще го харесат. Белингам разполага с изключителни качества в средата на терена. През миналия сезон нямахме халф с неговите характеристики. Ще пробвам нещо ново и да видим какво ще стане. Ако пък нещата не се получат, винаги можем да се върнем към формацията от миналото”, каза още наставникът.

Той не пожела да отговори конкретно дали наистина има договорка да поеме националния тим на Бразилия при изтичането на договора му с Реал през следващото лято. “Няма да говоря за Бразилия. Имам си контракт с Реал и съм тук. Дали бих преподписал? Не бързам за никъде, защото, както казах, си имам договор. Тук имат пълно доверие в мен. Да видим какво ще стане през сезона. Даже мисля, че нещата се получат добре”, оптимист е Анчелоти.

В края треньорът не пожела да коментира вероятността за трансфер на Килиан Мбапе в тима от “Бернабеу”.

Реал Мадрид стартира американските контроли с двубой срещу Милан в понеделник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация