Босовете на Юнайтед вдигат трансферния бюджет

09:39
Босовете на Юнайтед вдигат трансферния бюджет

Собствениците на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър са променили позицията си относно разходите за трансфери това лято и са се съгласили, че трябва да отделят повече средства за нови футболисти, съобщава “Дейли Мейл”. Те вече са информирали мениджъра Ерик тен Хаг, че ще увеличат сумата от пари, с която той да може да оперира на пазара.


По принцип от месеци насам тече процедура по евентуалната смяна на собствеността на клуба, заради което Глейзър предпочитаха да ограничат разходите си, след като и без това скоро не би трябвало да имат думата. Шефовете обаче са осъзнали, че ако Юнайтед не привлече качествени играчи, рискува да изостане още повече от Манчестър Сити, а защо не и от останалите водещи тимове в Премиър лийг и Европа като цяло, което пък от своя страна цялостно сваля цената на клуба.


Според информации първоначално Тен Хаг е искал да разполага със 170 млн. паунда за трансфери, но това се е видяло много за американските собственици. Предстои да се разбере дали сега все пак този бюджет ще бъде одобрен.


Досега клубът от “Олд Трафорд” привлече единствено Мейсън Маунт от Челси за 55+5 млн. паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация