Без победител в контролата между Левски и АПОЕЛ

22:01
Без победител в контролата между Левски и АПОЕЛ

Левски пропусна да победи АПОЕЛ в четвъртата си проверка през това лято. Двата тима завършиха 0:0 в Правец, а за "сините" това е първо равенство под ръководството на Никола Костов, след като до момента имаха три победи от три приятелски срещи. Страхотен дъжд се изля преди срещата в Правец. Именно поради това двубоят не започна точно в 18:00 часа, а стартира с около 20 минути закъснение, но след почивката пък изгря слънце и зарадва около 1000 фенове на тима.

Уелтон, който класира тима в Лига на конференциите, отново бе най-добър за столичани, като бе неудържим за защитата на гостите. В 62-ата минута за остро влизане в краката на бразилеца Сушич бе изгонен с втори жълт картон, което вбеси треньора Са Пинто, който също бе изгонен от рефера. Последва меле между част от двата щаба, но без да има сериозни ексцесии и срещата бе подновена, а играч влезе на мястото на изгонения бранител и двата тима доиграха мача с пълен състав. В последната минута Чандъров бе изритан в наказателното поле, но не последва дузпа. Ивелин Попов пропусна от пряк свободен да донесе успеха в последните секунди, а също така и удар на Петков мина на сантиметри покрай гредата малко по-рано. Гостите имаха една греда преди почивката.

Една седмица преди старта на новия сезон Николай Костов заложи на състава, който е най-близък до титулярните 11 за мача с ЦСКА 1948 през следващия уикенд. 

Досегашният капитан на “сините” Пламен Андреев бе вратар, Патрик-Габриел Галчев, Кристиян Димитров, Хосе Кордоба и Марин Петков бяха четиримата бранители, а Асен Митков и капитанът в този мача Андриан Краев бяха опорните халфове, докато Джевад ел Джемили, Роналдо, Уелтон и Рикардиньо действаха в атака.

Цунами, който е наказан за първите два кръга, Ивелин Попов, Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап, Жереми Петрис, Илиян Стефанов и Асен Чандъров бяха резерви. 

Бившият играч на Левски Георги Костадинов игра 90 минути за кипърския гранд.

Първата опасност бе в 15-ата минута, когато Уелтон нахлу и центрира остро, а пред голлинията Чебаке изби и попречи на Роналдо да вкара на празна врата. Преди това Краев, който бе с капитанската лента, стреля два пъти далеч от целта.

В 24-ата минута Андреев се сблъска с Димитров и Квилитая и последва удар извън вратата на българите, но реферът Димитър Буров бе отсъдил нарушение в ползва на вратаря. Нов пробив на Уелтон застраши кипърците, но отново нямаше точен завършващ изстрел на играчите в синьо. Сарфо стреля силно в 32-ата минута, но също извън рамката на вратата.

Малко по-късно Андреев на два пъти спаси вратата си, а между двете избивания имаше греда за Апоел след удар на Чебаке от два метра, който нацели горната греда. Това се случи в 35-ата минута, а секунди след това Сарфо даде сигнал на рефера, че има расистки подсвиркания от част от феновете на Левски. Това ядоса щаба на "сините", като Хосе Кордоба първи помоли привържениците да престанат, както и Георги Костадинов.

Реферът Буров говори със Сарфо, за да продължи мача. Валери Божинов отиде в публиката, за да ги помоли да спрат, като привържениците поискаха снимки с него.

Уелтон след пореден пробив стреля опасно, но Белец изби в 43-ата минута.

Николай Михайлов влезе на почивката, а "сините" започнаха да играят по-добре и търсеха победата. Гостите също на контраатака имаха възможност след удар на Квилитая.

Уелтон притесняваше защитата на АПОЕЛ и това изнерви кипърците.

Така за 62-ата минута остро влизане в краката на Уелтон Сушич бе изгонен с втори жълт картон, което вбеси треньора Са Пинто, който също бе изгонен от рефера. Последва меле между част от двата щаба, но без да има сериозни ексцесии и срещата бе подновена, а играч влезе на мястото на изгонения бранител и двата тима доиграха мача с 11 човека.

Двамата треньори направиха доста промени, но се видя, че левскарите са по-свежи и имат една седмица повече тренировки и накрая могат да съжаляват, че не записаха победа в най-престижната си проверка през това лято. 

Преди да напусне, Квалитея отправи опасен удар, но в последните 15 минути Марин Петков на два пъти пробва, но не успя да вкара във вратата на Белец. Секунди преди последната минута Чандъров добре спря топката и финтира бранител на АПОЕЛ, който го изрита, но столичани не получиха дузпа, за каквото претендираха.

Буквално в 90-ата минута пък Костадинов извърши нарушение и Ивелин Попов имаше възможност да вкара победен гол от фал. Ударът от 17 метра обаче се изби в Чандъров и не се стигна до попадение. Така срещата завърши без голове, но треньорът на "сините" остана доволен в голяма част от видяното през тази срещата.

До този момент 26-кратните шампиони имаха три победи в летните контроли под ръководството на Костов. Първо "сините" надвиха с 2:1 Пирин (Благоевград) на стадион "Георги Аспарухов". Последваха победи в Правец с 2:1 над Етър и с 3:1 над Марица (Пловдив). Клубът търси още един съперник за следващата седмица преди мача с "червените", за да играят по-младите играчи.

ЛЕВСКИ 0:0 АПОЕЛ Никозия

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Кристиян Димитров, Хосе Кордоба, Марин Петков, Асен Митков, Андриан Краев, Джевад ел Джемали, Роналдо, Уелтон, Рикардиньо;

Резерви: 13. Николай Михайлов, 99. Иван Андонов, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан Ван Дер Каап, 6. Вендерсон Цунами, 10. Ивелин Попов, 14. Илиян Стефанов, 20. Асен Чандъров, 21. Кристиян Йовов, 23. Ноа Сонко Сундберг, 77. Дейвид Михалев;

АПОЕЛ: Белец, Двали, Уилсън, Квиталия, Чебаке, Креспо, Сушич, Далсио, Фетфацидис, Сафро, Костадинов;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация