Почетино: Нужни са резултати от първия ден

17:50
Почетино: Нужни са резултати от първия ден

Новият мениджър на Челси Маурисио Почетино, който започна истинската си работа в клуба от понеделник, даде първата си пресконференция след своето завръщане в Премиър лийг. На нея аржентинецът говори за предизвикателствата пред себе си, за състава, за нуждата от бързи резултати и за амбицията неговият тим да може да се конкурира с Манчестър Сити на Джосеп Гуардиола.

Ето и всичко по-интересно от това, което каза Почетино, пред медиите:

"Чаках една година. Горд съм, че съм тук. За мен е страхотна възможност да се завърна в Премиър лийг - най-добрата лига в света. Челси ме убеди, че трябва да съм тук. Това е страхотен отбор, а през последните 10-15 години клубът има изключителна история. Гордея се с това, което съм направил в миналото си, но сега трябва да гледам напред, да се концентрирам върху това, което хората тук очакват от мен. Надявам се да изградя добри взаимоотношения с всички. Това, което открих от понеделник досега, е, че хората са много добри и имат добро отношение. Дотук добре. Работим здраво. Имам доверие на клуба и собствениците. Като треньор, аз трябва да ги напътствам, за да постигнем това, което искат те и нашите фенове. Няма да говоря за миналото. Всички в Челси трябва да са позитивни и да вярват истински.

Мисля, че всеки изминал сезон трябва да бъде забравян бързо. В противен случай си свършен. От първия ден открих, че играчите са отворени към всичко и имат изключително отношение. Разполагаме с качество и ще добавим допълнително такова. Няма смисъл да гледаме назад.

Моята цел е да побеждаваме. Разбира се, да играем добре е стил и философия за нас, но е важна победата.

Искам да поздравя Пеп Гуардиола за това, което постигна с Манчестър Сити. Удивително е да видиш как клуб печели толкова голяма стабилност с инструментариума на мениджъра. Трябва да вярваме, че можем да направим големи неща и да се конкурираме с Манчестър Сити.

Когато се видяхме за първи път и се рабрахме, че от 1 юли ще започнем да работим заедно, Лоурънс Стюарт и Пол Уинстанли (б.ред. спортните директори на Челси), ми представиха плана за състава и за прехода, който трябва да бъде направен. Те вършат фантастична работа и съм щастлив. Сега вече и аз ще работя с тях.

Важно е да оформим завършен и балансиран състав. Планът бе да редуцираме групата и да създадем добра динамика на тренировъчния терен. Във футбола няма търпение. Не можеш да искаш време в клуб като Челси. Трябва да показваш резултати от първия ден. Няма да дам възможност на играчите да губят време. Не можем да кажем на хората, че са ни нужни шест месеца.

След опита, който натрупах извън Висшата лига, съм много по-добър мениджър и човек. Всеки ден трябва да се опитваме да се доказваме.

Кой ще бъде новият капитан? Преди всичко трябва да се запозная добре с играчите, с тяхната личност, характер, отдаденост. Има достатъчно футболисти с опит.

Ситуацията с Лукаку е такава, че всяка от замесените страни знае какво мислим. Той трябва да се завърне на 12-и или 13-и, за да започне предсезонна подготовка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация