Борусия Дортмунд започна предсезонната си подготовка

17:47
Борусия Дортмунд започна предсезонната си подготовка

Борусия Дортмунд вече започна предсезонна подготовка заедно с новопривлечения Феликс Нмеча, докато дузина други топ играчи все още са във ваканция след ангажиментите си с националните си отбори.

Друго от новите попълнения - защитникът Рами Бенсебаини, също е сред националите, които ще се присъединят в средата на юли.

Подготовката на Борусия Дортмунд включва пътуване до САЩ, където предстоят приятелски срещи със Сан Диего на 28 юли, Манчестър Юнайтед на 31 юли и Челси на 3 август.

Първият официален мач на отбора е за Купата на Германия срещу четвъртодивизионния Шот Майнц на 12 август, а в Бундеслигата стартът е срещу Кьолн седмица по-късно.

Междувременно се разбра, че бранителят на тима Нико Шулц не попада в сметките на наставника Един Терзич и е свободен да си търси нов отбор. За последно той игра за Дортмунд през юли миналия сезон, като има договор с клуба до 2024 година.

Борусия неуспешно се опитва да се раздели с футболиста вече втора година, но в следващите седмици може да има развитие по казуса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация