Байерн продължава да упорства за Хари Кейн

17:12
Байерн продължава да упорства за Хари Кейн

Привличането на Хари Кейн остава приоритет номер 1 за Байерн Мюнхен и от ръководството на баварците са в постоянен контакт с английския голмайстор, пише “Билд”.

Според изданието Томас Тухел и 29-годишният нападател на Тотнъм си разменят съобщения непрекъснато, а през миналия месец двамата са се срещнали и са разговаряли в дома на реализатора в Лондон. Кейн е бил впечатлен от концепцията на специалиста и ясно е дал да се разбере, че има желание да премине в Байерн. Английският национал е казал на Тухел още, че иска да печели трофеи с баварците и по-конкретно Шампионската лига през следващите години, като за него успехите са по-важни от парите и голямата заплата.

Разбира се, голямата пречка за трансфера на Кейн в Байерн ще бъде исканата трансферна сума от президента на Тотнъм Даниел Леви. Очаква се, че шефът на “шпорите” ще поиска поне 100 милиона (все още не ясно евро или паунда) за звездата си. Надеждите на баварците обаче са, че Леви ще е по-склонен на компромис за цената на Кейн, щом става дума за преминаване в клуб извън Премиър Лийг. Освен това президентът на Тотнъм и футболиста имат джентълменско споразумение още от 2021 г., че клубът няма да прави големи спънки за трансфер при достатъчно изгодни оферти за отбори извън Лондон.

В Байерн, от своя страна, са готови да счупят както трансферния си рекорд, така и бюджета си за заплатата на Кейн, само и само да привлекат англичанина. Клубът е готов да предложи на нападателя на Тотнъм възнаграждение в размер на около 12 млн. евро на година, като финансовите условия вече са обсъждани с близките на футболиста.

Самият Хари Кейн би искал трансферната сага да се разреши бързо. Тотнъм ще замине на предсезонно турне в Австралия в средата на юли. Освен това на 15 юли започва предсезонния лагер на Байерн, така че за предпочитане е решението да бъде взето дотогава, а не да се чака чак до края на трансферния прозорец. Този път път Кейн е готов да се изправи срещу президента Даниел Леви и да си издейства трансфер. Нападателят има договор до 2024 година с Тотнъм и е напълно възможно да си тръгне без пари догодина, ако сега не бъде продаден.

Очаква се в близките дни Байерн да отправи нова оферта за Хари Кейн, като привличането му остава абсолютен приоритет за спортно-техническото ръководство на баварците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация