Байерн отправи първата си официална оферта за Кейн

16:48
Байерн отправи първата си официална оферта за Кейн

Байерн Мюнхен е отправил днес първа официална оферта за нападателя на Тотнъм Хотспър Хари Кейн. Според Дейвид Орнстийн от „Ди Атлетик“ предложението е на стойност 70 милиона евро плюс бонуси. 29-годишният капитан на Англия има договор с „шпорите“ за още един сезон, като той е трансферна цел и на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

Твърди се, че президентът на Тотнъм Даниел Леви иска минимум 100 милиона паунда за Кейн, макар че медиите на Острова предполагат, че босът може продаде голямата си звезда и за по-ниска цена, ако купувачът е клуб извън Премиър лийг, какъвто е случаят с Байерн. 

Въпреки че миналият сезон бе разочароващ за Тотнъм, Кейн отново завърши кампанията с впечатляваща статистика, отбелязвайки 32 гола в 49 мача във всички турнири.

Лидерът на Тотнъм обаче може би ще се прости с мечтата си да подобри рекорда на Алън Шиърър за най-много голове в Премиър лийг, ако отиде в друго първенство. В момента Кейн е на 47 попадения от легендата на „свраките“. Това обстоятелство също може да се окаже важно за бъдещето на капитана на Англия. Според Флориан Плетенберг обаче такъв проблем няма и Кейн вече ясно е заявил пред ръководството на Байерн, че иска да се присъедини към отбора, воден от Томас Тухел.

Малко по-късно "Мирър" излезе с информацията, че Даниел Леви незабавно е отговорил отрицателно на предложението на баварците, като президентът на Тотнъм е заявил, че Кейн не се продава. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация