Осасуна ще обжалва наказанието си

18:12
Осасуна ще обжалва наказанието си

Осасуна представи официалната си жалба пред Апелативната комисия на УЕФА вчера с цялата необходима документация, пише “Марка”. Както е известно, Европейската футболна централа обяви през миналата седмица, че изхвърля испанския клуб от участие в Лигата на конференциите заради два уговорени мача в Ла Лига през сезони 2012/2013 и 2013/2014.

Очаква се УЕФА да отговори на жалбата следващата седмица. В клуба са наясно, че ще е много трудно да се промени препоръката на инспекторите от Комисията по контрол, етика и дисциплинарни въпроси, в която те препоръчаха изключването на тима от следващото издание на Лигата на конференциите.

Ако лошите новини за клуба се потвърдят, Осасуна ще бъде принуден да се обърне към Арбитражния спортен съд в Лозана (КАС), което ще бъде последният шанс за премахване на санкцията.

Решението на УЕФА трябва да бъде бързо, тъй като при обжалване на Осасуна пред КАС, този орган трябва да се произнесе най-късно на 7 август, когато ще се проведе жребият за плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация