Публикуваха програмата за новия сезон в Ла лига (видео)

15:54
Публикуваха програмата за новия сезон в Ла лига (видео)

Шампионът Барселона и Реал Мадрид ще гостуват в първия кръг на Ла Лига през сезон 2023/2024. Днес бе изтеглена програмата за следващия сезон. Каталунците стартират с гостуване на Хетафе, а “белите” с двубой срещу Атлетик Билбао. Новият сезон в елита на Испания стартира през уикенда на 13 август, а последният кръг ще се изиграе на 26 май.

Първото “Ел Класико” е част от 11-ия кръг и ще се проведе на 29 октомври на “Камп Ноу”. Второто голямо дерби за сезона ще се играе на 21 април. Първото градско дерби между Реал и Атлетико на “Уанда Метрополитано” ще бъде на 24 септември, а срещата на “Сантиаго Бернабеу” ще е на 4 февруари.

Миналия сезон Барселона стана шампион за първи път от 2019 г. Отборът на Чави Ернандес доминираше и си осигури титлата сравнително рано. Тимът стигна до първото място след мащабна лятна селекция, направена въпреки финансовите проблеми на клуба.

Реал Мадрид завърши на второ място, на 10 точки зад големия си съперник. Атлетико Мадрид стана трети, а Реал Сосиедад спечели битката за четвъртото място и ще играе в Шампионската лига. От Ла Лига изпаднаха Валядолид, Еспаньол и Елче, а в елита влязоха Гранада, Лас Палмас и Алавес.

Програмата за първия кръг, който ще се проведе в уикенда на 13 август:

Алмерия - Райо Валекано
Атлетик Билбао - Реал Мадрид
Атлетико Мадрид - Гранада
Селта - Осасуна
Севиля - Валенсия
Лас Палмас - Майорка
Хетафе - Барселона
Виляреал - Бетис
Реал Сосиедад - Жирона
Кадис - Алавес

ПЪЛНА ПРОГРАМА ТУК! 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация