Порзингис вече е играч на Бостън Селтикс

16:55
Порзингис вече е играч на Бостън Селтикс

Отборът на Бостън Селтикс показа сериозна активност в последните часове преди драфта в Националната баскетболна асоциация.

17-кратните шампиони сключиха тристранна сделка с отборите на Вашингтон Уизардс и Мемфис Гризлис, с която взеха латвийския център на Вашингтон Кристапс Порзингис и изпратиха гарда Маркъс Смарт в Мемфис.

За интереса на Селтикс към Порзингис се говореше в последните няколко дни, но раздялата със Смарт бе крайно неочаквана, тъй като гардът бе един от любимците на феновете на тима, а освен това е носител на приза за "Най-добър защитник" за 2021 година.

Като част от сделката Вашингтон ще получи гарда Тайс Джоунс от състава на Мемфис, а "гризлитата" ще изпратят два избора в първия кръг на драфта на Бостън - 25-ия пик в драфта тази нощ, както и този за 2024 година. В същото време Бостън ще прати на Вашингтон 35-ия избор в драфта довечера, както и ветераните Данило Галинари и Майк Мускала.

Порзингис, който в началото на август ще навърши 28 години, постигна впечатляващите показатели от 23,2 точки, 8,4 борби, 2,7 асистенции и 1,5 чадъра средно на мач през сезон 2022/23.

От своя страна Смарт приключи сезона с рекордните в кариерата си 6,3 асистенции средно на мач, като към тях добави по 11,5 точки, 3,1 борби и 1,5 откраднати топки.

Драфтът в НБА започва тази нощ в 2:30 българско време в "Барклийс Сентър" в Ню Йорк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация