Човек на Гуардиола поема Лестър

00:29
Човек на Гуардиола поема Лестър

Енцо Мареска, който е асистент на мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, е много близо до това да стане новият наставник на Лестър, съобщава Дъ Атлетик.

Както е известно, през току-що завършилия сезон „лисиците“ изпаднаха от Премиър лийг и така през следващата кампания ще играят в Чемпиъншип за първи път от 2013/14, когато станаха шампион на втората дивизия. В началото на април Брендън Роджърс напусна мениджърския си пост в тима, а до края на сезона Лестър беше временно воден от Дийн Смит, който обаче не успя да го задържи в елита.

За Мареска това би било трети опит като старши треньор. Той води дубъла на Манчестър Сити през 2020/21, след което пое Парма, но там се застоя едва няколко месеца. Така през миналото лято той се завърна на „Етихад“, но като помощник на Гуардиола, на когото помогна да изведе „гражданите“ до исторически требъл през изминалия сезон. 43-годишният специалист също така е работил като асистент в Асколи, Севиля и Уест Хам. Сега той може да стане едва вторият италиански мениджър на Лестър след Клаудио Раниери, който сензационно спечели титлата на Англия начело на тима през 2015/16.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация