Хиляди изпратиха Берлускони в последния му път

18:19
Хиляди изпратиха Берлускони в последния му път

Днес бившият италиански премиер, медиен магнат, легендарен собственик на Милан и президент на Монца Силвио Берлускони беше изпратен с почести в последния си земен път.

Този следобед се проведе държавно погребение на Берлускони в Милано, а в цяла Италия беше обявен ден на национален траур. Уважение към някогашния италиански министър-председател изразиха и всички институции на Европейския съюз, като в техните сгради през целия ден знамената на общността и на страната се веят наполовина от обичайната височина.

Самото траурно шествие започна от вилата на Берлускони в Аркоре и приключи в известната миланска катедрала Дуомо, където се проведе и погребалната церемония. На площада пред храма се събраха над 10 хиляди души, за да си вземат последно сбогом с починалия на 86-годишна възраст политик. Сред тях бяха не само негови роднини и близки, но и с множество симпатизанти на партията му “Форца Италия”, както и тифози на Милан, които непрестанно скандираха: “Има само един президент”.

На церемонията присъстваха и многобройни футболни личности: целият отбор на Монца, делегация на Милан - Паоло Скарони, Джорджо Фурлани, Франко Барези, Даниеле Масаро, легенди на “росонерите” - Ариго Саки, Фабио Капело, Звонимир Бобан, Деметрио Албертини, Деян Савичевич, Филипо Гали, негови съмишленици като Адриано Галиани и Ариедо Брайда, съперникови директори и наставници като Масимилиано Алегри, Стивън Жанг, Джузепе Марота, Клаудио Лотито и Аурелио Де Лаурентис. Там бяха и политици като Матео Ренци, Маурицио Гаспари, Паоло Джентилони, Игнацио Ла Руса и губернаторът на Милано Атилио Фонтана.

Службата беше водена лично от епископа на Милано Марио Делпини, а в края на церемонията целият площад беше огласен от аплодисменти в памет на Берлускони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация