Официално: Джуд Белингам е футболист на Реал Мадрид

18:14
Официално: Джуд Белингам е футболист на Реал Мадрид

Халфът на на Борусия Дортмунд и Англия Джуд Белингам официално вече е играч на Реал Мадрид. Новината бе потвърдена официално на сайтовете на двата клуба. Договорът на 19-годишния талант е за шест сезона, като той ще бъде представен официално утре в 13:00 часа българско време.

От Борусия подчертават, че ще получат висока фиксирана трансферна сума плюс бонуси, разпределени за целия период на договора на Белингам. Според медиите в Испания и Англия първоначалната сума е 103 милиона евро, а бонусите са в размер на 30 милиона евро. 

Ако се вземе предвид размерът на първоначалната фиксирана сума, която се равнява на 88.5 милиона паунда, Белингам става вторият най-скъп английски футболист. Пред него е само Джак Грийлиш, за когото Манчестър Сити плати на Астън Вила през 2021-ва 100 милиона паунда. Ако всички бонуси се изпълнят, цената на Белингам ще стане около 113.5 милиона паунда и в този случай той ще изпревари своя съотборник в националния отбор.

Бившият полузащитник на Бирмингам Сити записа 132 мача с „жълто-черния“ екип, в които отбеляза 24 гола и направи 25 асистенции. Той бе избран за Играч на сезона за току-що приключилата кампания.

„Благодарим на Джуд за страхотните три години с екипа на Борусия (Дортмунд). Времето, което прекарахме заедно, бе фантастично. Също така искаме да благодарим на Реал Мадрид за честните и конструктивни дискусии, които имахме през цялото време“, заяви главният изпълнителен директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке.

„Джуд се разви по-много позитивен начин при нас. Сега той реши да направи крачка към Реал Мадрид. Благодарим му за всичко, което ни даде, и му пожелаваме всичко най-добро за бъдещето“, добави спортният директор Себастиан Кел.

„Благодаря на всички в клуба, както и на феновете. За мен беше чест да нося тази фланелка толкова много пъти, в добри и лоши моменти. Въпреки че очаквам с нетърпение да достигна следващата си дестинация, никога няма да забравя пътуването, което ме отвежда дотам. Всичко най-добро“, заяви самият Белингам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация