Бензема се сбогува с Реал Мадрид и "Бернабеу"

18:42
Бензема се сбогува с Реал Мадрид и "Бернабеу"

4 юни 2023 г. ще остане паметна за футбола. Легендата Златан Ибрахимович официално обяви, че прекратява състезателната си кариера след края на сезона в Серия “А”, а междувременно още едно голямо име от съвременния спорт също сподели за официална раздяла с клуба си.


Малко преди да стане ясно решението на Ибрахимович в Испания едно от големите имена през последните години в местната Ла Лига - Карим Бензема, изигра последния си мач за своя отбор Реал Мадрид. 35-годишният французин направи това в заключителния мач от кампанията на “белия балет” в испанското първенство срещу “Атлетик Билбао” у дома на “Сантиаго Бернабеу”.


Самият Бензема вдигна на крака трибуните на митичния стадион в 72-ата минута, когато реализира дузпа, с която изравни резултата и донесе необходимата точка на съотборниците си, с която те финишираха на второ място в генералното класиране.


Карим Бензема прекара 14 години в гранда от Мадрид, като за това време изигра 648 мача, с което той се превърне въобще в 5-ия играч с най-много игри за “кралете”. Той съумя да се превърне в лидер на отбора, като си отреди третото място в статистиката за най-добър реализатор на Реал Мадрид със своите 354 гола. Те отведоха него и клуба до спечелването на 25 трофея, като за тях спомогна и със своите 165 асистенции. Никой друг играч, обличал фланелката на легендарния клуб от Мадрид не е помагал за отбелязването на толкова много попадения.


След края на мача с Атлетик Билбао старши треньорът на отбора Карло Анчелоти сподели, че решението на футболиста е било оповестено твърде бързо в деня преди самия мач.


Въпреки неочакваните действия, Бензема бе изпратен като истинска легенда на клуба. След последния съдийски сигнал неговите съотборници се събраха около него и го вдигнаха в небето няколко пъти пъти, а публиката не спираше да го аплодира.


По-късно вечерта бе публикувана снимка от изпращането с футболистите на терена на “Сантиаго бернабеу”, под която Бензема благодари на отбора, обръщайки се към тях с думите “Благодаря, семейство”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация